USA-s möllab hullult koroona, juba teine päev üle 63 tuhande nakatumise, koroonasurmade arv lööb uusi rekordeid

USA-s on pärast piirangute leevendamist läinud koroona taas levima ning neljapäeval, 10. juulil tuvastati juba teist korda üle 63 tuhande nakatumise ühe ööpäevaga. Kokku tuvastati ööpäevaga 63 200 nakatumist.

Eelmine tipp oli teisipäeval, mil tuvastati üle 63 tuhande nakatumise. Kolmes kõige suurema koroona levikuga osariigis, Kalifornias, Texases ja Floridas registreeriti uued koroonasurmade rekordid, vahendab CBS News.

Suurele nakatumiste ja surmade arvule vaatamata jätkatakse USA-s piirangute leevendamisega. Näiteks Floridas on kavas avada Disney World. Meedikute arvates valavad sellised asjad veelgi õli tulle.

USA nakkushaiguste tippspetsialist dr. Anthony Fauci ütles, et on ka positiivseid näiteid, näiteks New York, mis oli pikka aega USA koroonaviiruse epitsenter, aga kus nüüd liiguvad asjad paremuse poole. Mõned teised linnad on samuti dr. Fauci väitel heas seisus, aga USA tervikuna on hakkama saanud halvasti, kui võrrelda teiste riikidega.

Texase osariigis on koroonapatsientide arv haiglates neljakordistunud viimase kuu aja jooksul kuni 10 000-ni. Kõige enam nakatunuid on vanusegrupis 30-39 eluaastat ja 39 protsenti neist on hispaaniakeelsed.

Teine osariik, kus nakatumiste arv kasvab on Kalifornia, kus registreeriti kolmapäeval 149 koroonasurma. Los Angeleses kavandatakse uut karantiini, kui koroonapatsientide arv kasvab.

Arizona osariigis on nakatumiste arv paari nädalaga enam kui kahekordistunud ning puudus on tekkimas haiglakohtadest. Arizonas on koroona tagajärjel surnud üle 2000 inimese.

U.S. sees another record-breaking day with more than 63,000 coronavirus cases

A whopping 63,200 coronavirus cases were reported in the United States on Thursday – another all-time, single-day high for new confirmed infections. The previous high was on Tuesday, when 60,000 cases were reported across the country, according to figures from Johns Hopkins University.

Kommentaarid
(Külastatud 661 korda, 1 külastust täna)