USA-s levib koroona mutatsioon, mis on nakkavam, aga pole nii ohtlik

USA viimaste nädalate nakatumiste plahvatuslik kasv on seotud koroonaviiruse uue mutatsiooniga, mis on senisest nakkavam, aga pole nii ohtlik.

USA valitsuse koroonagrupi liige dr. Anthony Fauci hoiatas, et uus mutatsioon võib levida kergesti üle terve riigi. Eile neljapäeval tuli USA-s juurde üle 55 000 uue nakatumise ja 671 koroonasurma. Kokku on USA-s tuvastatud 2,74 miljonit nakatumist ja 128 742 surma, vahendab Daily Mail.

Koroonaviiruse mutatsioon on muutnud viiruse nakkavamaks, aga see pole surmavam, väidab värske uuring. Viiruse originaal kannab tähist D614 ja mutatsioon on G614. Mutatsioon G614 on see, mis levis algul Itaalias ja hiljem USA idarannikul.

Viirus levib eriti kiiresti USA 8 osariigis: Alaska, Arkansas, California, Florida, Georgia, Montana, Lõuna- Carolina ja Tennessee

Dr Fauci warns of a new ‘transmissible’ mutation of coronavirus

Dr. Fauci warned of a new mutation of coronavirus that is ‘more transmissible’ Mutation is not a deadlier version but it does help the virus copy itself better The US has seen a record 53,000 new COVID-19 cases within 24 hours on Thursday, smashing a record from the day prior

Kommentaarid
(Külastatud 402 korda, 1 külastust täna)