USA-d ähvardab ränk kriis: ligi 40 miljonit ameeriklast kodust väljatõstmise ohus

USA-s on koroona tõttu 40 miljonit ameeriklast kodust väljatõstmise ohus, kuna neil pole raha, et maksta üüri või laenu tagasimakseid. Eelmisel nädalal polnud 30 miljonil ameeriklasel raha, et süüa osta.

USA-s arutatakse praegu, kuidas edasi minna, kui suur abipakett lõppeb juuliga ära. Siiani said ettevõtted madala intressiga laenu ning koroona tõttu töötuks jäänud inimesed said iga nädala eest 600 dollarit, vahendab CNN.

USA-s on ettevõtetel raske leida töötajaid, kuna kopsaka toetuse tõttu ei taha inimesed enam tööle minna. Nüüd on vabariiklased teinud ettepaneku, et alates septembrist saavad töötud kompensatsiooni vaid 200 dollarit nädalas ja alates oktoobrist maksimaalselt 70 protsenti sissetulekust. Demokraadid aga tahavad jätkata 600 dollari suuruse hüvitise maksmist nädalas, mida on saanud juba 25 miljonit ameeriklast.

Kui tulevikus saavad inimesed palju vähem kompensatsiooni, siis satuvad nad hätta. Juba juuli eelviimasel nädalal polnud 30 miljonil ameeriklasel raha, et toitu osta. See info tuli ajal, mil sai teatavaks, et teises kvartalis kukkus USA majandus 32,9 protsenti, mis on suurim langus USA ajaloos.

USA-d võib tabada suur kinnisvarakriis, kui varasematel kuudel kehtinud väljastõstmiste keelud tühistatakse. Telekanali CNBC hinnangul ootab kodust väljatõstmine ligi 40 miljonit ameeriklast, kuna neil pole raha, et maksta üüri ning laenu tagasimakseid.

Samal ajal teeb koroona USA-s suurt laastamistööd. Koroonasurmade arv on kerkinud juba üle 150 000, mis on üle viiendiku kõigist maailma koroonasurmadest. Päevas registreeritakse nüüd taas üle 1000 koroonasurma, mis on uus rekord pärast juunikuu algust.

Stimulus negotiations latest: The Senate’s not in town as $600 unemployment benefits are set to expire

The unemployment benefit that has kept millions afloat amid the worst economic crisis in decades officially expires at midnight. Weekly jobless claims continue to rise. Economic forecasters are warning of another slowdown. The coronavirus has resurged across the country.

Kommentaarid
(Külastatud 3,473 korda, 1 külastust täna)