Ülevaade: Soomes on koroonaga nakatumised jätkuvalt languses

Soomes on kooroonaviirusega nakatumiste juhtumid jätkuvalt languses. Olukord püsib rahulik kõikides ravipiirkondades.

Uute nakatumiste hulk püsib Soomes väike ja muutust pole täheldatud võrreldes varasemate nädalatega, edastasid värskes ülevaates terviseamet ning sotsiaal- ja terviseministeerium.

Viimase nädala (29.6.-5.7.) jooksul tuvastati Soomes 39 uut nakatumise juhtumit. Nakatumiste arv on veidi vähenenud võrreldes kahe eelneva nädalaga. 16 ravipiirkonnas pole tuvastatud nädala jooksul ühtegi nakatumist.

Haiglaravil on Soomes kokku 19 koroonapatsienti, kellest kaks on intensiivis. Haiglaravil patsientide arv on vähenenud võrreldes aprilli- ja maikuuga, aga püsinud sama viimaste nädalate jooksul. Prognoosi kohaselt haiglaravil koroonapatsientide arv järgnevate nädalate jooksul kasvab.

Viimase nädala jooksul tehti koroonateste rohkem kui kahe eelneva nädala jooksul. Positiivsete testide hulk on kõigi tehtud testide hulgas veidi vähenenud.

Praegu on Soomes koroona laboritestide tegemise võimekus üle 13 000 proovi päevas. See ületab sotsiaal- ja terviseministeeriumi püstitatud eesmärki 10 000 proovi päevas.

Soomes on jätkuvalt eesmärk testida kõiki, kel on alust kahtlustada koroonaviiruse nakkust. Testida kõiki kahtlusega inimesi on väga oluline. Testide abil on võimalik kindlaks teha nakatumise allikad ja ahelad ning ära hoida uusi nakatumisi.

Soomes on nakatumise kordaja praegu vahemikus 0,80-1,25. See arv on veidi tõusnud võrreldes eelnevate nädalatega. Koroonast tervenenuid on Soomes hinnanguliselt 6800 ehk üle 90 protsendi haigusjuhtumistest.

Raport on olemas terviseameti veebis:

Kommentaarid
(Külastatud 179 korda, 1 külastust täna)