Üle 2 miljoni Volvo kutsutakse teenindusse – puudutab 68 000 autot Soomes

Rootsi autotootja Volvo kutsub väikse paranduse jaoks teenindusse 2,2 miljonit autot. Soomes kutsutakse teenindusse ligi 68 000 autot. Tegemist on ettevõtte ajaloo suurima sellise tagasikutsumisega.

Viga puudutab esimeste turvavööde kinnitust, mille sõitja võib kogemata katki istuda. Kui see osa puruneb, siis ei tööta turvavööde pinguti korralikult, vahendab Iltalehti.

Viga pole veel põhjustanud ühtegi õnnetust. Vigane osa ei tähenda, et turvavöö ei töötaks, seetõttu võib kuni teeninduses käimiseni autot edasi kasutada. Vigane osa on mudelitel S80, S60, V70, XC70, V60 Cross Country, S60 Cross Country, S60L, S80L, V60 ja XC60. Osal autodest on vigane osa vaid ühel pool, osal aga mõlemal esimesel istmel.

Volvo võtab autoomanikega ise kirjalikult ühendust augusti jooksul ja vahetus algab aasta lõpupoole. Volvo omanikele on osa vahetus tasuta ja selle võib lasta vahetada ükskõik millises Volvo volitatud teeninduses. Osa vahetamise peale kulub aega mõni minut.

Yli kaksi miljoonaa Volvoa kutsutaan korjauksiin – koskee 68 000 suomalaista autoa

Pienen osan vika pakottaa ruotsalaisen autojätin historiallisiin takaisinvetoihin. Ruotsalainen autovalmistaja Volvo joutuu vetämään noin 2 200 000 ajoneuvoa takaisin korjausoperaatiota varten. Suomessa ajoneuvoja kutsutaan osanvaihtotalkoisiin noin 68 000. Kyseessä on yhtiön historian suurin ajoneuvojen takaisinveto. Vika koskee etuturvavöiden liitoskappaletta, jonka matkustaja voi mahdollisesti istua pilalle. Mikäli osa vikaantuu, ei turvavyön kiristin toimi oikein.

Kommentaarid
(Külastatud 375 korda, 1 külastust täna)