Taanlased šokis: Kopenhaageni kuulus Merineitsi kuju rikuti kirjaga „rassistlik kala”

Taanlasi šokeerib vandalismiakt, mille käigus kirjutati Kopenhaageni kuulsale Väikse Merineitsi kujule kiri „rassistlik kala”.

Kuju on tehtud Hans Christian Anderseni muinasjutu ainetel ja see on Kopenhaageni kuulsaim monument, vahendab Daily Mail.

Politsei ja avalikkus on teadmatuses, kes seda võis teha ja mis oli motiiv. Kopenhaageni politsei teatas, et kuju rikuti täna reedel hommikul enne kella 9. Tundmatu isik kirjutas kuju all olevale kivile teksti „racist fish” (tõlkes: rassistlik kala).

Väikse Merineitsi kuju põhineb Taani poeedi ja kirjaniku Hans Christian Anderseni 1837. aastal valminud samanimelisel muinasjutul, see kaalub 175 kg ja selle valmistas skulptor Edvard Eriksen.

Kuju kallal on ka varem vandaalitsetud, näiteks selle pea varastati 1964. ja 1998. aastal ning käsi lõigati ära 1984. aastal. Sageli on vandalism seotud mõne poliitilise avaldusega, näiteks käesoleva aasta algul oli kivile kirjutatud tekst: „Free Hong Kong” (tõlkes: Vabastage Hong Kong).

Famous Little Mermaid statue in Denmark is vandalised

Little Mermaid statue vandalized with the words ‘racist fish’ on Friday Meaning of the racist accusation has left some scratching their heads The statue is inspired by character in Hans Christian Andersen fairytale The Little Mermaid statue in Copenhagen, the city’s most famous monument, has been vandalized.

Kommentaarid
(Külastatud 577 korda, 1 külastust täna)