Sotside toetus läks Soomes langusse, põlissoomlaste oma püsib paigal

Peaministripartei sotside toetus, mis viimastel kuudel kasvas on pööranud Soomes langusse, samas põlissoomlaste reiting püsib paigal.

Sotside toetus langes juunis läbi viidud Yle küsitluse andmetel 1,3 protsendipunkti 21,9 protsendini. Samas põlissoomlaste reiting jäi püsima 18,1 protsendi juures. Järgneb teine opositsioonierakond, koonderakond Kokoomus 17,9 protsendiga.

Valitsuserakondadest kerkis veidi keskerakonna toetus ja oli 11,4 protsenti, langes aga roheliste toetus 10,9 protsendini. Viimati oli roheliste toetus alla 11 protsendi 2016. aastal. Vasakpartei toetus kerkis veidi 8,7 protsendini ja rootsi partei toetus kerkis samuti pisut 4,3 protsendini.

Firma Taloustutkimus küsitles 3-30. juunini kokku 2451 soomlast, kellest oma eelistuse ütlesid 1632 vastajat. Küsitluse veamarginaal on 2 protsendipunkti mõlemas suunas.

Ylen kannatusmittaus: SDP:n suosio taipui laskuun, vihreät luisussa ja PS jatkaa entisissä lukemissa kohuista huolimatta

Liikahdukset kannatuksessa ovat pieniä, mutta kyse voi olla tyynestä myrskyn edellä: politiikan syksystä povataan vauhdikasta. Pääministeripuolue SDP:n puoli vuotta jatkunut kannatusnousu taittui kesäkuussa. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kannatuskyselyn mukaan SDP:n suosio notkahti 1,3 prosenttiyksikköä ja on nyt 21,9 prosenttia. Kannatus on yhä yli neljä prosenttiyksikköä vuoden 2019 eduskuntavaaleja korkeampi, mutta käänne on ensimmäinen Sanna Marinin pääministerikauden aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 112 korda, 1 külastust täna)