Soomlaste jaoks avanesid uued võimalused reisida, aga huvi välismaale sõitmise vastu puudub

Soomes avanesid tänasest, 13. juulist uued võimalused välismaale reisida. Nüüd saab ilma piiranguteta sõita lisaks Baltimaadele, Norrale, Taanile ja Islandile veel 17 riiki. Soomlasi aga välismaale sõit eriti ei huvita.

Soome loobub alates tänasest piirangutest muu hulgas Saksamaale, Austriasse, Itaaliasse ja Kreekasse reisimisel. See tähendab, et neist maadest naasvatelt soomlastelt ja välismaalastelt ei nõuta enam kahe nädala pikkust karantiini, vahendab MTV.

Mitmetest Euroopa riikidest on Soome tulek piiratud, nende riikide hulgas on Rootsi, Suurbritannia, Prantsusmaa ja Hispaania. Nendest riikidest Soome puhkama sõita ei saa. Lubatud on vaid sealt naasmine, tööga seotud reismine ja muu vältimatu sõit, millele järgneb kahe nädala pikkune karantiin.

Lisaks Euroopa riikidele on lubatud Soome reisimine ka mõnedest muudest riikidest nagu Jaapan, Tai, Hiina ja Austraalia. Mõnedesse riikidesse soomlasi veel sisse ei lubata, kuigi neist riikidest Soome saab tulla.

Vaatamata sellele, et reisimine on muutnud soomlaste jaoks vabamaks, ei ole soomlased veel eriti altid ringi sõitma. Juulikuus tehtud küsitluse andmetel ei kavatse neli viiest soomlasest suve jooksul kuhugi välismaale reisida.

Soome valitsus teeb uue otsuse reisimise võimaluste kohta nädala pärast.

Kommentaarid
(Külastatud 1,872 korda, 1 külastust täna)