Soomes tuvastati koroona ühel leerilaagrilisel, nakatuda võidis kümned üle terve Soome

Soome lõunaosas Lohjas tuvastati koroonaviirus ühel leerilaagris viibinud isikul, mistõttu võisid nakatuda kümned laagris olnud inimesed üle terve Soome.

Asjast teatas eile teisipäeval laagri korraldanud Soome Vivamo piibliselts. Laager tuli nakatumise juhtumi tõttu ära lõpetada, vahendab Iltalehti.

Vivamo laagris puutus haigusega perioodil 22-28. juuli kokku 37 noort ja laagri töötajat. Kõik võimalikud nakatumised on tuvastatud ja laagrilised on üle terve Soome.

Vivamo juht Terhi Rajala ütles, et laager tuli poole pealt lõpetada. Laagrid on 10 päeva pikkused ehk mõned päevad pikemad kui kogudustel. Laager algas eelmise nädala kolmapäeval ja lõppes eile teisipäeval. Muidu oleks laager kestnud kuni laupäevani.

Laagrilised määrati 14 päevaks karantiini. Karantiin lõppeb seega teisipäeval, 11. augustil. Praegu pole veel teada, et keegi teine laagrilistest oleks nakatunud. Igaks juhuks lõpetati ka teine samal ajal toimunud laager.

Rippikoululaisella koronatartunta Lohjalla – kymmeniä altistuneita eri puolilla Suomea

Lohjalla pidetylle rippileirille saapui leiriläisiä ympäri Suomea. Lohjalla pidetyllä rippikoululeirillä todettiin eilen tiistaina koronavirustartunta. Leiri jouduttiin keskeyttämään tapauksen vuoksi, kertoo Kansan Raamattuseura Vivamo tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa. Vivamon rippileirin nuorista ja henkilökunnasta 37 henkilöä on altistunut koronavirukselle 22.-28.7 välisenä aikana. Kaikki altistuneet on tunnistettu. Leiriläisiä oli useammista kunnista ympäri Suomea.

Kommentaarid
(Külastatud 316 korda, 1 külastust täna)