Soomes suri Robert’s Coffee kohvikuketi asutaja Robert Paulig

Soomes suri eile, 22. juulil vastu hommikut 73-aastaselt kohvikuketi Robert’s Coffee asutaja Robert Paulig. Lähedaste väitel ei pidanud haige mehe süda enam ravimitele vastu.

Asja kinnitas väljaandele Taloussanomat Pauligi poeg ja Robert’s Coffee juhatuse esimees Carl-Gustav Paulig.

Robert Paulig asutas kohvikuketi Robert’s Coffee 1990. aastal. Praegu on ettevõttel üle 100 kohviku Soomes ja mujal maailmas, sealhulgas Eestis. 2010ndatel aastatel reklaamis kohvikukett end kui Põhjamaade suurim. Lisaks kohvikuketile omas Robert Paulig samanimelist kohvitööstust, kuni Pauligi suguvõsa selle ära ostis.

Robert Paulig lahkus perefirmast 1980ndatel aastatel pärast seda, kui oli üritanud viia ettevõtet börsile. Pärast seda vaidlesid Robert Paulig ja perefirma kaubamärgi kasutamise üle. Kohtu otsusega sai Robert Paulig õiguse kasutada Pauligi nime viisil: Coffee by Robert Paulig ja logo allkirjaga Robert Paulig.

Robert Pauligil on lisaks poeg Carl-Gustav Pauligile veel tütar Henrika Paulig, kes on Robert’s Coffee juhatuse liige. Robert Pauligit jäävad lisaks leinama lesk Hannele Paulig ja kolm lapselast.

Robert Paulig sündis Helsingis 1947. aasta märtsikuus. Tema isa oli kohviettevõtja Henrik Paulig ja poeg keskendus algusest saadik perefirmale. Ta oli perefirmas tegev kuni 1987. aastani, mil lahkus sisetülide tõttu. Tüli tõusis sellest, kas viia firma börsile või mitte.

Pärast firmast lahkumist asutas Robert Paulig käsitöökohvitööstuse. See mõte tekkis pärast reisi USA-sse. Eeskuju võttis ta kohvikuketist Starbucks. Esimesed kohvid müüdi Helsingis ja firmat saatis edu. Esimene Robert’s Coffee avati Helsingis 1988. aastal. 1990ndate aastate keskpaigast on tegemist frantsiisi-ettevõttega. Pärast seda on kohvikuketti tahetud osta, aga Robert Paulig ei tahtnud oma elutööd müüa. Alates 2011. aastast on kohvikuketi juhtimisega tegelenud tema lapsed.

Edukale ärile vaatamata tõrkus alates 1990ndate aastate algusest Robert Pauligi tervis. Tal olid neeruprobleemid, südamerabandused ja krooniline leukeemia. Haigus ei andnud järele ja Robert Paulig pidi reisima koos dialüüsiseadmetega.

Robert Paulig on kuollut

Robert Paulig tunnetaan erityisesti Robert’s Coffee kahvilaketjusta. Pauligin kahvisukuun kuulunut yrittäjä Robert Paulig on kuollut. Robert’s Coffeen perustajana tunnettu Paulig kuoli eilen aamuyöllä 73-vuotiaana rauhallisesti nukkuessaan. Lähipiirin mukaan sairauksista kärsineen Robert Pauligin sydän ei enää kestänyt kaikkia eri lääkityksiä. Asian vahvistaa Taloussanomille Pauligin poika ja Robert’s Coffeen hallituksen puheenjohtaja Carl-Gustav Paulig .

Kommentaarid
(Külastatud 352 korda, 1 külastust täna)