Soomes suri autosse jäetud koer enne, kui päästjad ukse lahti murdsid

Soomes Põhja-Pohjanmaal Utajärvi vallas tuli täna teisipäeval, 21. juulil häirekeskuse kaudu teade autosse jäetud koera kohta. Päästjad sõitsid kohale ja murdsid autoukse lahti, aga koerake oli jõudnud juba hinge heita.

Politsei uurib nüüd asja edasi kui raskekujulist loomakaitsekuritegu. Soome loomakaitsjate liit on aastaid teinud kampaaniat, et loomi ei jäetaks kuumaga autosse, vahendab Ilta-Sanomat.

Auto sisetemperatuur tõuseb kiiremini kui paljud arvavad. Ka pilvise ilmaga võib auto sisetemperatuur tõusta eluohtlikult kõrgele. Koer saab kuumarabanduse palju kiiremini kui inimene, kuna koerad ei higista.

Politsei on Soomes samuti palunud inimestel anda teada, kui nähakse, et laps või koer on jäetud kuumaga autosse. Siis palutakse võtta ühendust kaupluse töötajate või häirekeskusega. Hädaolukorras võib purustada auto akna, aga ainult siis, kui häirekeskusest seda soovitatakse.

Hätäkeskukseen tuli soitto koirasta autossa – kun pelastuslaitos sai oven auki, ei mitään enää ollut tehtävissä

Poliisi tutkii asiaa törkeänä eläinsuojelurikoksena. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus tiistaina 21.7 klo 12:36, että Utajärvellä lukitussa henkilöautossa on koira. Pelastuslaitos oli mennyt kohteeseen ja saanut henkilöauton oven auki, mutta sisällä ollut koira oli jo ehtinyt menehtyä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä eläinsuojelurikoksena. Muun muassa Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY on kampanjoinut vuosikausia sen puolesta, että koiria ei jätettäisi kuumiin autoihin.

Kommentaarid
(Külastatud 296 korda, 1 külastust täna)