Soomes sajab paari päevaga maha üle poole kuu normist

Soomes sajab nüüd paari päevaga maha üle poole kuu normist, kõige sajusem on Kainuus ja Põhja-Pohjanmaal.

Soomes on ainult Lapimaal taevas selge kuni nädala lõpuni, igal pool mujal aga sajab väga tugevalt, vahendab Yle.

Soome jõuab käesoleval nädalal lõunakaartest terve hulk vihmasadusid. Madalrõhkkond püsib Soomes kuni neljapäevani. Pohjanmaal sajab kolmapäeval ja neljapäeval maha 20-40 mm sademeid. Kõige enam sajab aga Põhja-Pohjanmaal, Põhja-Savos ja Kainuus, kus tuleb 40-60 mm sademeid.

Juuli on olnud keskmisest sademeterohkem. Mõnes kohas on sadanud maha 100 mm kuu normist rohkem.

Kolmapäeva pealelõunal sajab Soome kesk- ja lõunaosas. Õhutemperatuur on 20 kraadi juures. Neljapäeval sajab rohkem Soome keskosas, Soome lõunaosas on hoovihmad. Põhja pool on kuivem ja seal tuleb 20 kraadi sooja.

Reedel liigub madalrõhkkond ida poole ja sajud annavad järele. Soome põhjaosas ilm jaheneb. Soome lõunaosas aga jääb ilm soojaks, temperatuur on üle 20 kraadi. Pühapäeval läheb taas sajule, aga ilm püsib suviselt soe.

Yli puolen kuun sademäärä saattaa tulla alas seuraavan parin päivän aikana: Pahimmat sateet osuvat Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen

Lappi säilyy kesäisen poutaisena viikonloppuun asti, muualla maassa sataa paikoin rankasti. Sää jatkuu epävakaisena viikon edetessä – lounaasta saapuu Suomeen nimittäin rankkoja sadekuuroja. Lähipäivinä erityisesti Pohjanmaalla saatetaan hätyytellä sade-ennätystä. – Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun akselilla tulee runsaita sateita. Matalapaine jää pyörimään alueelle myös torstaina. Etelässä tulee joitain sade- ja ukkoskuuroja, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela.

Kommentaarid
(Külastatud 967 korda, 1 külastust täna)