Soomes on kukeseeneuputus – seened ei mahtunud autosse ära

Soomes on metsas kukeseeni nii palju, et üks inimene korjas 1,5 tundi ning seeni sai nii palju, et need ei mahtunud enam autosse ära.

Lõuna-Savos Puumalas suvilat omav Tuija korjas oma suvila ümbrusest pooleteise tunniga 35 liitrit seeni. Ta on metsas käinud mitu korda ning võtnud kaasa isegi oma 80-aastase ema ja 9- ja 17-aastased pojad. Enne 35-liitrist noosi korjati algul 7 ja siis 25 liitrit, vahendab Iltalehti.

Kõik seened korjati ühest väiksest lehtpuumetsast. Seened olid heina sees kaskede ümber. Autoga koju sõites selgus, et kõik seened ei mahu autosse ära ja muist tuli metsa jätta. Kui nad olekd elanud metsale lähemal, oleks saanud veel rohkem korjata.

Suur saak ei lähe kokkuostu, vaid söögilauale ja külmutusse. Lisaks viiakse mõned liitrid tuttavatele. Metsas on varemgi palju seeni olnud, et nii suurt saaki Tuija ei mäleta.

Soome lõunaosas Tammisaari elav naine tunnistas, et kodukandis pole ta veel seeni näinud.

Tuija löysi lähimetsästä keltaisen kantarellimeren – hurja saalis vain 1,5 tunnissa: “Autoon ei mahtunut kerralla enempää”

Tuija Jämsä keräsi seurueineen kesämökkinsä lähistöltä 1,5 tunnissa hurjat 35 litraa kantarelleja. Puumalassa mökkeilevä Tuija Jämsä pääsi sieniseurueineen kantamaan mittavaa kantarellisaalista autolleen kaksin käsin. Puolentoista tunnin mittaisen reissun jälkeen ämpäreissä lepäsi 35 litraa kantarelleja. Jämsä on käynyt kantarellimetsällä viikon sisään kolmesti. Mukaan metsän antimia poimimaan ovat intoutuneet Jämsän 80-vuotias äiti ja 9- sekä 17-vuotiaat pojat.

Kommentaarid
(Külastatud 3,968 korda, 1 külastust täna)