Soomes on kadunud kümneid marjulisi

Soomes on seoses väga hea murakasaagiga metsades palju rahvast ja kümned marjulised on kaduma läinud, seda eriti Soome põhjaosas.

Lapimaa ja Oulu piirkonnas on olnud 85 kadumise juhtumit, millest valdav enamus on seotud murakaid otsima läinud marjulistega, vahendab Iltalehti.

Lapimaal on juulikuu jooksul kadunud 20 inimest, kellest 10 on läinud murakaid korjama. Oulu politseijaoskonna territooriumil oli eilse seisuga kadunud üks inimene.

Lapimaal on kadunud põhiliselt kogenud marjulised, vanemad inimesed, kes on läinud metsa üksinda. Kodus on pärast märgatud, et telefon jäi koju või jäeti see autosse. Pärast seda on inimesi taga otsitud. Leidmisel on inimesed olnud janused ja väsinud.

Praegu pole teada juhtumeid, kus inimesi oleks hakatud otsima nii, et nad ise ei teagi, et on kaduma läinud. Tänavu on viimaste aastakümnete parim murakasaak. Murakaid on isegi võrreldes heade aastatega mitmekordselt.

Inimesed on läinud massiliselt metsa marju korjama seoses koroona ja suve veetmisega Soomes. Eelmisel ega üle-eelmisel aastal murakaid ei olnud ja siis ei läinud ka kedagi kaduma. Kolm aastat tagasi oli hea muraka-aasta ja siis oli ka kadumisi rohkem.

Metsa minna soovitatakse mitmekesi ja võtta joogipoolist kaasa.

Jo kymmeniä kadonnut pohjoisen hillasoille – “Se on se hillakuume”

Lapin ja Oulun alueella on ollut 85 katoamistehtävää, joista iso osa hillastajia. Lapin ja Oulun alueella on kadonnut jo kymmeniä ihmisiä hillareissuilla. Heitä on etsitty eri viranomaisten ja vapaaehtoisten voimin jopa rajavartioston helikopterin ja koirapartioiden avulla. Lapin ja Oulun poliisilaitosten alueilla on ollut 85 katoamistehtävää heinäkuussa. – Merkittävä osa on hillajängällä.

Kommentaarid
(Külastatud 4,612 korda, 1 külastust täna)