Soomes läheb ilm nädala lõpus väga soojaks

Soomes läheb ilm nädala lõpus prognooside kohaselt soojaks, tuleb üls 25 kraadi sooja. Viimati mõõdeti Soomes üle 25 kraadi sooja 2 nädalat tagasi 29. juunil. Pärast seda on sooja olnud vaevu 20 kraadi.

Nüüd aga on Soomes oodata uut soojalainet, kus juba neljapäeval kerkib Soome lõunaosas temperatuur üle 25 kraadi, vahendab Iltalehti.

Nädala lõpus tuleb Soomes mitmel pool üle 25 kraadi sooja. Vihmasaju ajal ja peale seda on ilm jahedam. Üle 30-kraadist sooja enam ei tule, temperatuur jääb 25-27 kraadi vahele. Täna kolmapäeval on ilm Soomes veel madalrõhkkonna mõju all, mistõttu on pilvine ja kohati sajab.

Kesäkuun hurjat helteet saattavat palata jo loppuviikoksi! Heinäkuu pääsee näyttämään kyntensä

Ennustemallit väläyttävät mahdollisuutta kesän uudesta helleputkesta. Suomessa mitattiin viimeksi hellelukemia yli kaksi viikkoa sitten, kun Oulussa mitattiin kesäkuun 29. päivä 26,2 astetta lämpöä. Sen jälkeen lämpötilat ovat hädin tuskin ylittäneet 20 asteen rajan. Heinäkuu alkoi tavanomaista viileämpänä. Foreca kertoo, että nyt näyttää kuitenkin siltä, että viileään säähän on tulossa muutos, ja helteet palaavat kuin palaavatkin vielä tämän viikon aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 1,456 korda, 1 külastust täna)