Soomes kaovad tänasest söögikohtade piirangud

Soomes kaovad alates tänasest esmaspäevast, 13. juulist söögikohtadele kehtestatud piirangud. Alates tänasest ei piirata enam lahtiolekuaega ja klientide arvu, samuti võib alkohoolseid jooke pakkuda vastavalt alkoholiseadusele.

Söögikohtades peab jätkuvalt olema igaühele istekoht ja laud, kuhu jook panna. Ööklubide kohta käivad samad reeglid, vahendab Iltalehti.

Soomes on piirangute leevendamist oodatud pikisilmi. Eriti on söögikohad rõõmsad alkoholi müügi piirangute kaotamise üle, kuna enamus alkoholist müüakse vahemikus kella 1-2.30. Piirangute ajal oli alkoholi müük väga väike.

Praegu veel söögikohtades suuri õhtuprogramme ja live-kontserte ei korraldata, kuna klientide arv on jätkuvalt piiratud. Söögikohtades peab klientidel olema võimlus käsi desinfitseerida või pesta. Söögikohad vastutavad ka piisava vahemaa eest klientide vahel. Söögikohtades peavad olema nähtaval kohal meetmed, mis on ette võetud nakkuse leviku tõkestamiseks.

Kolme A-rajoitusta poistuu maanantaina – ravintolatoimenjohtaja: “Ihan mahtava fiilis”

Ravitsemusliikkeiden rajoituksia höllennetään entisestään 13. heinäkuuta alkaen. Suurin osa ravintoloiden ja kahviloiden rajoituksista poistuu maanantaina 13. heinäkuuta. Maanantaista lähtien aukioloaikoja ja asiakaspaikkamääriä ei enää rajoiteta tartuntatautilain nojalla. Alkoholijuomien anniskeluaika määräytyy jatkossa alkoholilain mukaisesti. Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski painottaa, että tilannetta seurataan koko ajan, ja hallitus voi tehdä tarpeen tullen uusia linjauksia, mikäli epidemiatilanne muuttuu.

Kommentaarid
(Külastatud 374 korda, 1 külastust täna)