Soome terviseamet hoiatab: laevadel on mitmel reisijal olnud koroona

Soome terviseamet on saatnud välja hoiatuse, et laevadel on reisinud mitmed koroonaviiruse nakkusega inimesed. Teada on terve rida juhtumeid, kus pärast laevareisi on inimesel tuvastatud koroona.

Asi on selles, et reisijad on läinud haigena laevale, märkis terviseameti juhtivspetsialist Jussi Sane. Tema väitel on viimase paari nädala jooksul olnud laevadel terve rida nakatumise juhtumeid ja seda eri liinidel, vahendab Iltalehti.

Enamikul juhtudest on laeval nakkusega olnud inimesed vältinud rahvamasse ning nendega kokku puutunud isikud on suudetud tuvastada. Muude kui lähiringi inimeste nakatumise ohtu peetakse väikeseks.

Terviseamet tõi eraldi välja Tallinki Silja Europa kruiisi, mis toimus vahemikus 30. juuni-1. juuli. Kruiisil olnud kergete haigusnähtudega isik puutus kokku paljude teiste inimestega, mistõttu võisid paljud nakatuda. Samas ei tähenda see, et terve laevatäis inimesi oleks nakatunud.

Inimestel on aga hea teada, et laeval nakatumise võimalus on olemas. Kõik viimase paari nädala juhtumid, kus inimesel on tuvastatud peale laevareisi koroona, on tulnud välja seoses nakkuse ahelate tuvastamisega. Terviseamet tuletab meelde, et kergete haigusnähtudega tuleks reisimist vältida, et mitte teisi inimesi nakatada.

Tallink Silja andmetel on lisaks juba mainitud Silja Europa juhtumile teada veel üks juhtum eelmisest nädalast, kus nakatunud isik on olnud laeva peal. Laeva ja liini aga Tallink ei avalikusta, kuna seda pole teinud ka terviseamet.

Eckerö Line’i info kohaselt pole laevafirmal olnud juhtumeid, kus reisijal oleks pärast reisi tuvastatud koroona nakkus või reisija oleks reisi ajal olnud nakkav.

Uutta tietoa: Koronaa sairastavia matkustanut useilla eri risteilyreiteillä – “Ihmiset ovat olleet laivalla ollessaan tartuttavia”

THL:n johtavan asiantuntijan mukaan tapauksia on tullut viimeisen parin viikon aikana esille alle kymmenen. Koronavirustartunnat on todettu risteilyjen jälkeen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että tiedossa on useita tapauksia, joissa risteilylaivalla olleella ihmisellä on myöhemmin todettu koronavirustartunta, – Kyse on siitä, että ihmiset ovat olleet laivalla ollessaan tartuttavia, kertoo THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane.

Kommentaarid
(Külastatud 1,107 korda, 1 külastust täna)