Soome sai Euroopa Liidult kuhjaga abiraha raudteeprojektide arendamiseks

Soome sai Euroopa Liidult viie raudteeprojekti jaoks kokku 58,3 miljonit eurot abiraha. Raha said Turu nn tunnirongi, Espoo linnaraudtee planeering, Pasila-Riihimäki lõigu remont, Kouvola, Kotka ja Hamina vahelise raudteeühenduse parandamine ja raudtee arendamine Oulu-Laurila-Tornio-Haaparanta vahel. Lisaks toetab Euroopa Liit projekte, kuhu on kaasatud Helsingi ja Naantali sadamad.

Euroopa ühenduse toetusrahastu CEF transpordiprogrammi komitee otsustas toetuste osas 16. juulil 2020. Euroopa Komisjon eraldas kokku raha 2,2 miljardit eurot.

Euroopa Komisjoni rahastuse eesmärk on suurendada Euroopa transpordivõrgustiku (TEN-T) investeeringuid. Toetuse saamise eeldab ka kohapealset panust ja seda, et valitsus on otsustanud rahastada kõiki toetust saanud projekte.

Kommentaarid
(Külastatud 184 korda, 1 külastust täna)