Soome Prisma töötaja varastas kassast ligi 30 000 eurot

Soomes Lappeenranta Prisma rahalugejana töötanud naine varastas tööandja tagant ligi 30 000 eurot. Kuriteod pandi toime kahes jaos, 2015. aasta jaanuarist juulini ja 2018. aasta augustist oktoobrini.

Praegu 51-aastasel naisel õnnestus 2015. aastal oma tööandja Etelä-Karjalan Osuuskauppa Prisma Lappeenranta tagant varastada kokku 20 000 eurot ilma et oleks vahele jäänud. Naine võttis peakassast raha mitmel korral eri summas. Raha viis naine välja ja võltsis selleks raamatupidamisdokumente, vahendab Iltalehti.

Aastal 2018 asus sama naine uuesti tööandja tagant varastama. Ta võttis kassast 8 007 eurot ja kandis selle oma S-Panga arvele. Selleks võltsis ta taas raamatupidamist. Ahnus läks suureks, sest naine võttis poe rahavahetusautomaadist 849,50 eurot ja WC-automaatidest vähemalt 410 eurot.

Lõpuks jäi naine vahele. Ta tunnistas kuriteod üles ja aitas neid uurida. Seetõttu sai ta leebema karistuse. Lõuna-Karjala kohus mõistis naise süüdi kahes pettuses. Kokku on karistus 6 kuud vangistust ja kuivõrd naine on varem karistamata, siis pääseb tingimisi karistusega. Kogu võetud raha peab naine nüüd juba endisele tööandjale koos intressiga tagasi maksma. Juuli teisel nädalal tehtud otsus on jõustunud.

Prisman työntekijä varasti kassasta liki 30 000 euroa – Ahneus sokaisi: lopussa jopa WC-maksukolikot kelpasivat

Lappeenrannan Prisman pääkassan rahanlaskijana työskennellyt nainen kavalsi työnantajaltaan lähes 30 000 euroa. Rikokset tapahtuivat kahdessa erässä, tammi-heinäkuussa 2015 sekä elo-lokakuussa 2018. Vuonna 2015 nykyään 51-vuotiaan naisen onnistui kavaltaa työnantajaltaan eli Etelä-Karjalan Osuuskauppa Prisma Lappeenrannalta varoja yhteensä noin 20 000 euroa ilman, että jäi kiinni. Nainen otti Prisman pääkassasta käteistä rahaa erisuuruisia summia useilla eri kerroilla.

Kommentaarid
(Külastatud 766 korda, 1 külastust täna)