Soome pereema oli šokeeritud, kui räpane oli Tallinna kruiisilaeva kajut

Soome pereema Satu sõitis kruiisilaevaga Silja Europa Tallinnasse vaid mõned päevad pärast seda, kui samal laeval tuvastati mitme inimese kokkupuude koroonaviirusega.

Soome terviseamet teatas kokkupuutest viirusega laeval 6. juulil, Satu ja laste laevareis oli 9. juulil. Naine räägib, et oli šokeeritud sellest, mida ta laeval nägi, vahendab Iltalehti.

Liftide nupud olid mustad ja seinte peale oli sülitatud. Lisaks polnud pere kajutit üldse puhastatud. Poeg läks tualetti ja seal olid potis näha kõhulahtisuse jäänused. Voodis olid eelmiste külastajate voodiriided. Naine sai lõpuks uue kajuti.

Satu rääkis, et kaalus pikalt enne reisi, kas üldse läheb sõitma. Muret tekitas asjaolu, et samal laeval oli tuvastatud kokkupuude viirusega. Ta küsis enne väljumist Tallinki infost, kas laeva koristatakse rohkem ja kajuteid desinfitseeritakse pärast eelnevate klientide kasutust. Naisele kinnitati, et puhastust on tõhustatud, mistõttu julges ta minna.

Seetõttu on soome pereema eriti pettunud. Tegelikkus ei vastanud sellele, mida talle kinnitati klienditeenindusest. Ta saatis laevafirmale info selle kohta, mida ta laeval nägi. Laevafirma oli olukorra pärast vabandanud.

Tallink Silja info kohaselt on inimestelt tulnud infot puudujääkide kohta koristamises. Samas on tulnud ka positiivset tagasisidet. Laevafirma on tõhustanud selliste kohtade koristust, mida palju kasutatakse. Sellised kohad on näiteks käsipuud, ostukorvid ja liftinupud. Liftide seinu puhastatakse samuti.

Laevafirma info kohaselt on kahetsusväärne, et kajut oli jäänud peale eelmise kliendi kasutust koristamata. Tegemist on ilmselt inimliku veaga. Neid olukordi, kus kajut on jäänud koristamata on väga vähe. Klientidel tuleks puudujääkidest kohe teada anda, et asja saaks parandada. Terviseamet on varem rõhutanud, et haigusnähtudega tuleks reisimist vältida, et mitte teisi nakatada.

Satu risteili Silja Europalla vain päiviä korona-altistumisten jälkeen – pöyristyi siivottomuudesta: seinille syljetty, hytin pöntössä jonkun jätökset

Hissien napit ja seinät olivat tahraisia, eikä perheen hyttiä oltu siivottu ollenkaan, Satu kertoo. Helsinkiläinen Satu lapsineen risteili Silja Europa -laivalla Tallinnaan vain kolme päivää sen jälkeen, kun THL oli kertonut useiden henkilöiden altistuneen koronavirukselle samaisella aluksella. THL tiedotti altistumismahdollisuudesta 6. heinäkuuta. Sadun ja lasten risteily oli 9. heinäkuuta.

Kommentaarid
(Külastatud 2,428 korda, 1 külastust täna)