Soome õhujõud loobusid vaikselt haakristi sümbolist

Soome õhujõud kasutasid alates 1918. aastast haakristi sümbolit, aga nüüd on sellest vaikselt loobutud. Soome lennukitel kasutati haakristi sümbolit kuni 1945. aastani, aga teatud kohtades oli haakrist kasutusel seniajani.

Kuigi Soomes hakati haakristi kasutama tükk maad enne, kui seda hakkasid kasutama Saksa rahvussotsialistid, ja seda on Indias kasutatud tuhandeid aastaid, on sel sümbolil praegu negatiivne tähendus, vahendab BBC.

Sellele vaatamata kasutab Soome õhuväe akadeemia siiani haakristi kujutist. Soome lennukitel olid sinised haakristid valgel põhjal kuni 1945. aastani. Alates 2017. aastast on Soome õhujõudude ametlik sümbol kuldne kotkas sinisel tasutasl ja selle ümber tiibadest ring.

Indias on kasutatud haakristi sümbolit tuhandeid aastaid ning see tähistab head õnne ja edu. Seoses Hitleri tegevusega aga tähistab haakrist tänapäeva maailmas juudivastasust.

Finland’s air force quietly drops swastika symbol

It was long a rather surprising choice of imagery for Finland’s Air Force Command – a swastika and pair of wings. The symbol will always be intrinsically linked with Nazi Germany and its crimes, even though its roots go back many thousands of years.

Kommentaarid
(Külastatud 615 korda, 1 külastust täna)