Soome meteoroloog: kuumad ilmad on selleks suveks läbi, järgmine nädal tuleb suve jahedaim

Värske kuuprognoosi kohaselt pole kuuma ilma käesolevaks suveks enam oodata: suve kuumim aeg jäi juunikuu lõppu. Mingi võimalus on soojalaineks augustikuus, aga tavaliselt augustis enam 30 kraadi ei tule.

Kui värske kuuprognoos paika peab, siis on juulikuu selgelt jahedam nii Põhja- kui Baltimaades kui seda oli juuni. Järgmise nädal on aga Soomes käesoleva suve kõige jahedam, märgib Foreca meteoroloog Markus Mäntykannas.

Soomes mõõdeti juunikuus tänavune kuumarekord 33,6 kraadi. Nüüd aga läheb ilm palju jahedamaks ja juuli teine nädal võib tulla suve kõige jahedam. Soome jääb temperatuur igal pool alla 20 kraadi.

Pitkä sääennuste: “Ei enää paluuta entiseen” – katso, mikä on kesän kolein viikko – Forecan sääuutiset ja blogi

Suomi on heinäkuun alkupuolella matalapaineiden vaikutuspiirissä. Suursäätila Euroopassa muistuttaa nyt kovasti sitä samaa, mitä koimme viime talven aikana: lukuisia Pohjois-Euroopan yli kulkevia matalapaineita, voimistuvia lounaistuulia ja aika ajoin runsaitakin sateita. Lue myös: Minkälainen kesä seuraa talvea, jota ei koskaan tullut? Kuukausiennusteessa Pohjois-Euroopan yllä on tavanomaista matalampi ilmanpaine, mikä viittaa vilkkaaseen matalapainetoimintaan.

Kommentaarid
(Külastatud 9,368 korda, 1 külastust täna)