Soome mees varastas tuntud rattavargalt ratta tagasi – kuidas see õnnestus?

Oulu mehel Nikol sai villand rattavargustest ja ta otsustas midagi ette võtta. Ta otsustas rattavargalt ratta tagasi varastada.

Kõigepealt kohtas ta varast kaks päeva varem Tuira S-Marketis. Varas tuli poodi rattaga ja jättis ratta poe juurde lukustamata. Niko tegi rattast pildi ja pani selle Facebooki gruppi, kus otsitakse varastatud rattaid. Pärast seda sai Niko kirja ratta omanikult, vahendab MTV.

Järgmisel päeval kohtas Niko uuesti rattavarast. Vargal oli nüüd uus ratas. Niko tegi ka sellest rattast pildi ja ka sellele leidus omanik.

Teisipäeva õhtul kella 23 ajal oli Niko taas Tuira S-Marketi juures, kui varas saabus kohale uue ratta seljas. Nüüd oli tal naiste maastikuratas Focus. Niko otsustas tegutseda: ta viis ratta eemale, kui varas poes oli, ja helistas häirekeskusse. Siis jäi ta ootama varga saabumist.

Varas tuli poest välja ja hakkas ringi vahtima. Niko küsis, kas midagi on kadunud ja varas vastas, et punane maastikuratas. Niko ütles selle peale, et ta helistas politseisse ja nüüd võiks ootama jääda. Selle peale pistis varas röökima. Niko pakkus, et võib maadelda, kui ta soovib. Lõpuks rabeles varas end lahti ja jooksis minema.

Kui politseid ei tulnud, tõi Niko kodust luku ja pani ratta lukku. Ratta omanikku pole veel välja ilmunud. Pärast seda pole ka rattavarast enam näha olnud.

Oulu polisei info kohaselt on rattavargusi väga palju. Samas soovitab politsei mitte hakata vargaid ise taga ajama, kuna uritegude uurimisega tegeleb politsei. Politsei põhjendas patrulli sündmuskohale tulemata jätmist asjaoluga, et ilmselt tuli mingi teine asi ette, mis võttis kogu tähelepanu.

Politsei andis teada, et asi pole selles, et rattavargusi ei uurita, vaid selles, et rattavargusi uuritakse laiemalt kui tervikut.

Kommentaarid
(Külastatud 778 korda, 1 külastust täna)