Soome majandus langes maikuus 5,5 protsenti

Soomes oli maikuus Statistikakeskuse esialgsetel andmetel 5,5-protsendiline majanduslangus. Tööstuse ja ehituses oli langus 3 protsenti ja teeninduses 7 protsenti.

Maa- ja metsamajanduses oli aga maikuus kasv ligi 4 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Aprilli majanduslangus on pärast täpsustamist 5,3 protsenti, algul oli see 7,9 protsenti. Täpsustused on jätkuvalt võimalikud, vahendab Yle.

Kansantalouden tuotanto sukelsi 5,5 prosenttia toukokuussa

Palveluissa pudotusta tuli seitsemän prosenttia. Työpäiväkorjattu kansantalouden tuotanto putosi toukokuussa 5,5 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus. Teollisuudessa ja rakentamisessa miinusta tuli noin 3 prosenttia. Palvelujen osuus putosi noin 7 prosenttia. Sen sijaan alkutuotanto kasvoi noin 4 prosenttia viime vuoden toukokuusta. Huhtikuun tuotannon lasku tarkentui 5,3 prosenttiin 7,9 prosentista.

Kommentaarid
(Külastatud 84 korda, 1 külastust täna)