Saksamaal õpetati koerad koroonat tuvastama, täpsus on erakordne

Saksamaal õpetasid teadlased armeekoerad tuvastama koroonat 94-protsendilise täpsusega. Varasemast on teada, et koerad suudavad tuvastada lõhna järgi eri haigusi, isegi vähki.

Pärast seda kaalutakse koerte kasutamist koroona tuvastamisel laborite kõrval. Teadlastel õnnestus õpetada koerad eristama SARS-CoV-2 viirusega nakatunud patsientide koroonaproove tervete inimeste omadest, vahendab Daily Mail.

Teadlased õpetasid koroonat tuvastama kokku kaheksa Bundeswehri koera. Koerte puhul oli koroona tuvastamise täpsus lausa erakordne – 94 protsenti. Bundeswehri koeratreener Esther Schalke ütles selle peale, et koerad suudavad lõhnu eristada partemi kui osatakse ette kujutada. Sellele vaatamata oldi üllatunud, kui kiiresti õppisid koerad koroonat tuvastama.

Hannoveri veterinaarülikooli teadlasta poolt läbi viidud uuring avaldati teadusajakirjas BMC Infectious Diseases.

Sniffer dogs can detect coronavirus in human swab samples

Researchers from Germany trained army dogs to sniff out infected samples Canines are known to be able to smell signs of various diseases and even cancer Dogs could potentially be used alongside laboratory tests to help stop COVID-19 Trained sniffer dogs can detect coronavirus in human swab samples with 94 per cent success rate, researchers have demonstrated.

Kommentaarid
(Külastatud 630 korda, 1 külastust täna)