Saksamaa saadab laiali sõjaväe eliitüksuse, kuna seal vohab liigne parempoolsus

Saksamaa kaitseminister Annegret Kramp-Karrenbauer andis korralduse saata laiali sõjaväe eliitüksus KSK, kuna seal „vohab parempoolne ekstremism”.

Eelnevalt tuli välja, et eliitüksuse liikmed kogusid natsi sümboolikat, varusid relvi, kasutasid Hitleri tervitust ja isegi plaanisid vasakpoolsete poliitikute hukkamist, vahendab Bild.

Kaitseminister Kramp-Karrenbauer ütles, et eliitüksus KSK ei allunud enam korraldustele ja vähemalt senisel kujul see üksus enam ei jätka.

KSK viis läbi terrori-vastaseid operatsioone Lähis-Idas ja Balkanil. Brigaadikindral Markus Kreitmayr nõudis parempoolse mõtteviisiga sõjaväelaste lahkumist üksusest, või nad saadetakse minema. Möödunud kuul saatis Kreitmayr kõigile KSK liikmetele kirja märkides, et üksus elab läbi ajaloo kõige raskemat perioodi. „Meie seas on neid, kes pooldavad nn parempoolset mõtteviisi,” märkis Kreitmayr.

Hinnanguliselt oli Saksa sõjaväes ligi 500 parempoolse ilmavaatega isikut, kellest enamus kuulus eliitüksusesse KSK. Juuni algul konfikseeris Saksa politsei ühe eliitüksuse sõduri kodust relvi ja võttis isiku vahi alla.

Saksa siseminister Horst Seehofer ütles, et nii nagu minevikus, ähvardab suurim oht paremalt poolt. Saksamaal on natsisümboolika ja svastika kasutamine kriminaalkorras karistatav ja nende kuritegude hulk on viimasel ajal plahvatuslikult kasvanud. Natsisümboolika kasutamine omakorda kogub hoogu seoses parempoolse erakonna AfD populaarsuse kasvuga Saksamaal. Parempoolsust soosib ka koroonakriis.

Bundeswehr: KSK wird zum Teil aufgelöst! Rechtsextremismus-Problem

Teil-Auflösung beim KSK – nach Extremismusfällen soll das Kommando Spezialkräfte der Bundeswehr neu strukturiert werden! Nach Informationen der Tageszeitung „ Welt ” werden Teile der Verbandsstruktur aufgelöst. Auch einen größeren Austausch mit anderen Heeresteilen soll es geben – die Abschottung der Eliteeinheit wird durchbrochen. „Wir brauchen auf jeden Fall Spezialkräfte”, sagte sie.

Kommentaarid
(Külastatud 2,898 korda, 1 külastust täna)