Rovaniemis kerkis koroonaga kokku puutunute arv üle 200

Soome põhjaosas Rovaniemis kerkis täna kolmapäeval, 15. juulil koroonaviirusega kokku puutunute arv üle 200. Võimalikud nakatumised toimusid Poropolu lasteaias ja kaitsejõududes. Nakkuse allikas on veel teadmata.

Rovaniemi Poropolu lasteaias tuvastati eelmisel nädalal nakkus ühel töötajal ja ühel lapsel. Lisaks sellele oli ilma haigustunnusteta laps käinud enne nakatumise tuvastamist 8. juulil Hoplopi mängukeskuses, vahendab Iltalehti.

Kaitseväes töötaval isikul tuvastati koroonaga nakatumine samuti eelmisel nädalal. Kaitseväes on nakkusega kokku puutunud ligi 30 inimest ja lasteaias 74. Ülejäänud nakkusega kokku puutunud isikud on need, kes käisid Hoplopis.

Võimalike nakatumiste tõttu on Rovaniemi Poropolu lasteaed suletud kuni 27. juulini. Hoplopis käinud isikud on määratud karantiini ja neist testitakse isikuid, kel on haigusnähud. Lasteaias ja kaitseväes on testimisi rohkem, kuna seal tahetakse välja selgitada nakkuse allikat. Testid on tehtud, aga rohkem pole positiivseid teste olnud, mis on positiivne.

Nakkuse allikas on aga veel teadmata. Enne seda oli olukord koroonaga Rovaniemis pikka aega rahulik. Enne praegust ei tuvastatud Rovaniemis ligi 3 kuud ühtegi nakatumist.

Rovaniemen tartuntaketjuissa yli 200 koronalle altistunutta – tartunnan lähde vielä tuntematon

Altistumiset liittyvät viime viikolla todettuihin koronatartuntoihin Rovaniemen Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa. Yli 200 ihmistä on altistunut koronavirukselle Rovaniemellä. Altistumiset liittyvät viime viikolla todettuihin tartuntoihin Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa, kertoo Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas. Rovaniemen Poropolun päiväkodin henkilökunnan jäsenellä ja yhdellä lapsella todettiin koronavirustartunnat viime viikolla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,234 korda, 1 külastust täna)