Põlissoomlaste erakonna piirkonnajuhi peksmist uuritakse kui mõrvakatset

Põlissoomlaste erakonna Kesk-Soome piirkonna valimisjuhi Pekka Kataja räiget peksmist hakkas uurima keskkriminaalpolitsei ja seda uuritakse kui mõrvakatset.

Enne seda uuris politsei juhtunut kui tapmiskatset. Katajat peksti tema kodus Jämsänkoskis reede hommikul. Kataja sai raskelt vigastada ja ta viidi Tampere haiglasse, vahendab MTV.

Politsei info kohaselt on juhtumi uurimine pooleli. Tegemist on raskekujulise elu ja tervise vastu suunatud teoga. Asja uuritakse kui mõrvakatset seoses selgunud asjaoludega.

Seoses juhtunuga otsitakse kahte meest. Politsei pole veel teo toimepanijate tundemärke avalikustanud, kuna kannatanu ja tunnistajate ütlused lähevad lahku. Politsei palub asja kohta vihjeid telefonil +358 50 456 0471 või e-posti aadressil vihjeet.keski-suomi(at)poliisi.fi.

Kataja on ühtlasi Jämsä linnavolikogu liige. Ta on Jämsäst valitud rahvasaadiku Jouni Kotiaho abiline. Kataja on veendunud, et tema vastu toime pandud kuriteol on poliitiline motiiv. Põlissoomlaste erakond on pidanud samuti rünnakut poliitiliseks. Politsei aga pole teo motiivi kohta veel arvamust avaldanud. Politsei andmetel pole Kataja kodust midagi ära viidud.

Kataja rääkis, et Tampere haiglas tuvastati tal koljumurd ja ajuverejooks. Katajat löödi 21 korda pähe haamri või haamritaolise esemega. Lisaks murdusid mehel kolm ribi ja vasema käe pöial sai vigastada. Mehe peas on ligi 150 õmblust.

Eile oli Kataja Jämsä piirkondlikus haiglas, kust ta loodab välja pääseda lähipäevil. Mees ise rääkis, et ta jäi pärast vägivalda liikumatult lebama, mistõttu võib arvata, et ründajad arvasid, et ta on surnud. Imekombel aga jäi mees ellu.

Vaata ka Kataja intervjuud sotsiaalmeedias:

Kommentaarid
(Külastatud 1,574 korda, 1 külastust täna)