Pettuse teel Kreeka Rhodose saarele jõudnud Rootsi turistid kupatati sealt tagasi ja nüüd on kõigil rootslaste turismireisidel kriips peal

Neljapäeval õnnestus Kreeka Rhodose saarele pääseda ühel lennukitäiel roostlastel, kelle reisi korraldas reisifirma TUI. Neil olid vastas hämmingus kreeklased.

Kreeka meedias süüdistati reisifirmat TUI petmises, kuna lennul olid tavalised turistid, kuigi väideti, et tegemist on tutvumislennuga turismisektori töötajatele ja ajakirjanikele, vahendab Aftonbladet.

Nüüd on Kreeka ametivõimud otsustanud, et TUI reise enam maale ei lubata. Järgmine reis pidi olema 9. juulil, aga see jääb ära. TUI peab saatma Rhodosele tühja lennuki, et turistid sealt ära tuua.

TUI esindaja Adam Györki ütles, et rootslastele olid enne väljumist tehtud koroonatestid ja need olid negatiivsed. Ettevõtte info kohaselt oli reisi eesmärk testida, kuidas reis õnnestub. Konkureeriva reisifirma Apollo esindaja Erika Butterworth aga ütles, et ametivõimudele oli öeldud, et reisil on vaid ajakirjanikud. Tavalised turismireisid on Rootsist Kreekasse keelatud.

Lennufirma SAS andis samuti teada, et ei lenda Kreekasse enne, kui piirangud on kaotatud. Oodatakse, et Kreeka tühistab Rootsi lendude keelu 15. juulil.

Efter jättebråket: Grekland stoppar charterflyg till Rhodos

Den första charterflighten till Rhodos ledde till ett jättebråk. Nu har de grekiska myndigheterna fattat beslut om att stoppa resejätten Tui:s nästa flyg. – Det här är tråkigt för hela vår bransch, säger presschefen Adam Györki. De svenska charterpionjärerna, som reste med det första planet efter att coronapandemin slog till, möttes av ett stort medieuppbåd på Rhodos flygplats.

Kommentaarid
(Külastatud 5,656 korda, 1 külastust täna)