Paljud lapsed said eelmisel nädalal Helsingis lasteaiast koroona – vanemad on mures, kuna neid ei teavitatud

Helsingi lasteaia lapsevanemad on mures, kuna lasteaias tuvastati paljudel lastel koroona, aga vanemaid sellest ei teavitatud.

Üks lapsevanem märkis, et sai sellest pühapäeval teada teiste laste vanemate käest. Ametlikult võeti lapsevanematega ühendust alles esmaspäeval, vahendab Yle.

Nakatumised ja viirusega kokkupuuted toimusid eelmisel nädalal. Lasteaed jäi reedel suvepuhkusele, aga osa lastest pidid käesoleval nädalal minema suvelasteaeda. Need, kes said teavituse alles emaspäeva õhtul, olid päev otsa paanikas. Lapsevanemate WhatsApp-i grupis tõusis paras paanika.

Lapsevanemate arvates peaks sellistest asjadest lasteaed kohe teada andma, mitte teavitusega venitama. Samas tuleks teatada, et see on privaatne asi, mida pole soovitav avalikult arutada.

Sotsiaalmeedia postitustest tuleb välja, et nakatumised olid noorimate, 0-2-aastaste laste rühmas. Liikus info, et terviseamet on keelanud asjast vanemaid teavitada, aga terviseamet lükkab selle info ümber, märkides, et see on omavalitsuste ja ravipiirkonna ülesanne.

Helsingi linna esindaja märkis, et linna lasteaedade ja koolide koroona-alase teavitusega tegelevad terviseametkonnad. Ametkonnad juhendavad nii nakatunuid kui ka viirusega kokku puutunud isikuid. Karantiini puhul tehakse ametlik otsus, mis võimaldab alla 16-aastase isiku hooldajal töölt koju jääda. See otsus tehakse nakkushaiguste seaduse alusel.

Lasteaed võttis vanematega ühendust esmaspäeval peale seda, kui terviseametnikud olid tegevuse lõpetanud. Viirusega kokku puutunud isikute hulka ei avaldatud, aga väideti, et ükski nakkuse kahtlusega laps esmaspäeval suvelasteaeda ei läinud. Viirusega kokku puutunud lapsed on teistest eraldatuna karantiinis.

Ilmselt said mõned vanemad asjast teada varem, kuna asja uurinud terviseametnikud võtsid nendega ühendust. Vanemad hakkasid omavahel infot vahetama, kuigi ametlikke otsuseid karantiini kohta veel tehtud ei olnud.

Helsingi sotsiaal- ja terviseosakonna andmetel puutus lasteaias Daghemmet Apollo nakkusega kokku vähem kui 20 last. Suvelasteaias nakatumisi pole olnud.

Kommentaarid
(Külastatud 695 korda, 1 külastust täna)