Omapärane olukord Soome maasikapõldudel: korjajaid on liiga palju, nii et kõigile ei jätku tööd ja raha

Soomes maasikapõllul tööl käinud naine kirjutab sotsiaalmeedias, et üllatuslikult on korjajaid liiga palju, nii et kõigile ei jätku tööd ega raha.

Soome lõunaosa maasikatalus ametis olnud Sarita kirjutab, et selgusetus oli töö ajastamisega. Algul pakuti tööd juunist kuni augustini, aga hiljem selgus, et töö algas alles juulis. Palk sõltub korjatud maasikate kogusest. Iga päev aga ei saagi 8 tundi täis korjata, mistõttu on sissetulek ebakindel, vahendab MTV.

Naine märgib, et mõnel päeval on korjajaid nii palju, et kõigile ei jätku tööd. Ta arvab, et korjajaid on meelega värvatud üle, kuna arvatakse, et paljud jätavad asja katki.

Aega kulub ka maasikakastide kokkupaneku ja marjade kaalumise peale. Seetõttu läheb see aeg maha nii korjamisest kui palgast. Kvaliteedikontrollis tuleb oodata 20 minutit ja teist niipalju, kui selgub, et korjatud maasikad ei kõlba müügiks.

Naine on mures ka sellepärast, et pole kindel, kas talus töötavad ukrainlased on ikka enne tööle asumist olnud kaks nädalat karantiinis. Lisaks peletatakse soome korjajad põllul eemale, kui lähenevad ukrainlased, millest jääb mulje, et ukrainlastel on teatud eesõigus.

Muret teeb põllul ka koroonahügieen. Turvalist vahet on raske hoida ning tualette on vähe. Seetõttu venivad tualettide järjekorrad pikaks ning sabas seismise peale kulub palju aega.

Puhkepause on samuti raske pidada, sest pausi ajal marju korjata ei saa ja palk sellevõrra väheneb. Teavitustöö on puudulik. Kui küsiti, kas viimane suur koroonapuhang oli nende talus, siis vastati, et marju korjavad terved inimesed.

Maasikatalu juht ütles, et korjamisel järgitakse kõiki nõudeid ning soomlased ja ukrainlased töötavad eri põldudel. Neil on omaette WC-d ja kätepesuruumid. Uste peal on samuti Soome ja Ukraina lipud, et kellegi sassi ei läheks. Põllu peal on pidevalt inimene, kes jälgib hügieeninõuete täitmist.

Kommentaarid
(Külastatud 2,166 korda, 1 külastust täna)