Nordea pank on saatnud Soomes klientidele kirju andmete täpsustamise kohta, kliendid hämmingus

Nordea pank on saatnud klientidele kirju vajaduse kohta andmeid täpsustada, ähvardades vastasel korral piirata pangateenuseid. Kliendid on selle peale hämmingus – kas pank ei tunne siis klienti?

Kliendil palutakse saata pangale koopia isikut tõendavast dokumendist kas posti teel või Omaposti kaudu. Vastasel korral hakatakse pangateenuseid piirama, vahendab Ilta-Sanomat.

Kirjas on märgitud, et kui pank 22. septembriks 2020 andmeid ei saa, siis hakatakse pangateenuseid, näiteks pangakaartide ja veebipanga kasutamist piirama. Kliendid on aga imestunud, et pank küsib selliseid isikuandmeid nagu passi andmed posti teel.

Panga selgituse kohaselt puudutavad sellised kirjad kliente, kelle andmeid pole pank pikka aega uuendanud. Selliseid kirju saadetakse pidevalt aasta jooksul. Andmeid on kogutud elektrooniliste kanalite kaudu, aga ka posti teel nendelt, kelle andmed on olnud pikka aega uuendamata.

Panga väitel pole tegemist klientide kiusamise, vaid seadusest tulenevate nõuete täitmisega. Kliendi andmete kogumist nõuavad näiteks krediidiasutuste ja rahapesu ning terrorismi vastane seadus. Klient saab valida, kas saadab andmed posti teel või elektrooniliselt panga Omaposti teenuse kaudu. Lisaks saab käia kontoris kohal andmeid uuendamas.

Kui pank andmeid ei uuenda, siis võidakse panka selle eest trahvida. Näiteks eelmise aasta detsembris trahvis finantsinspektsioon S-Pankki panka miljoni euroga, kuna pank polnud klientidelt piisavalt andmeid kogunud.

Pank annab klientidele piisavalt aega, kaks kuud, et saaks andmeid uuendada. Kui tähtaega ei antaks, siis jätaks suur osa klientidest andmed uuendamata. Eakatel klientidel soovitatakse ühest võtta klienditeenindusega.

Saitko Nordealta tällaisen kirjeen? Toimi näin, tai pankkipalvelut voidaan jäädyttää

Jotkut Nordean asiakkaat ovat kummastelleet pankin pari päivää sitten lähettämää kirjettä. – Tarvitsemme apuasi henkilötietojesi päivittämiseen, kirje on otsikoitu. Asiakasta pyydetään toimittamaan kopio voimassa olevasta henkilöllisyysasiakirjasta joko postitse tai Omapostin kautta. Muussa tapauksessa pankkipalveluita tullaan rajoittamaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,333 korda, 1 külastust täna)