KUUM: Venemaal oli suur Putini-vastane meeleavaldus

Venemaa Kaug-Ida sadamalinnas Habarovskis oli täna laupäeval suur, 30 000 osavõtjaga meeleavaldus, mis oli suunatud president Vladimir Putini otsuse vastu vabastada ametist armastatud kuberner Sergei Furgal.

Furgal peeti kinni eelmisel nädalal süüdistatuna ühe ärimehe tapmise organiseerimises 15 aastat tagasi. Furgalit kahtlustatakse mitme ärimehe tapmise organiseerimises 2004. ja 2005. aastal. Furgal on Vene liberaaldemokraatliku partei liige ja tuli võimule 2018. aastal, võites vastaskandidaati, kes kuulub Putini erakonda Ühtne Venemaa, vahendab Daily Mail.

Süüdimõistmise korral ootab Furgalit vanglakaristus. Pärast Furgali vahistamist on toimunud rida meeleavaldusi, millest suurim oli täna laupäeval.

Tegemist on suurima meeleavaldusega, mis on kunagi olnud 590 000 elanikuga Habarovskis. Ametlikel andmetel osales meeleavaldusel 10 000 inimest, aga tegelikkuses oli protestijaid mitu korda rohkem.

Kommentaarid
(Külastatud 405 korda, 1 külastust täna)