KUUM: Valgevene president nakatus koroonaviirusega

Valgevene president Aleksander Lukašenka, kes ütles, et saun ja viin aitavad koroonat vältida nakatus ise koroonaviirusega.

Lukašenka ütles, et sai viiruse, aga põdes COVID-19 haiguse läbi püstijalu. Varem on president nimetanud koroonahirmu psühhoosiks, vahendab Daily Mail.

65-aastane Lukašenko rääkis riigi sõjaväe juhtkonnale, et põdes haiguse läbi püstijalu ja tal polnud raskeid sümptomeid. Viiruse tagajärjel on Valgevenes surnud üle 500 inimese, mis on kaasa toonud massilised rahutused enne 9. augustil toimuvaid presidendivalimisi.

Lukašenko on lasknud vangistada kaks oma peamist rivaali. Nüüd nimetab Lukašenka end meheks, kes on suutnud seljatada koroonaviiruse, ja seda püstijalu. President lisas, et 97 protsenti valgevenelastest põevad koroonat ilma sümptomiteta nagu tema, aga ta ei nimetanud oma väite allikat.

Valgevenes on 9,5 miljoni elaniku kohta tuvastatud 67 366 nakatumist ja 543 koroonasurma. Lukašenka ei öelnud, kust ta võis koroona saada. Kuu aega tagasi kohtus ta Moskvas paraadil Vene presidendi Vladimir Putiniga. Putin on olnud väidetavalt terve.

Lukašenka on endine kolhoosi esimees. Ta kinnitas aprillis, et Valgevenes ei sure koroona tagajärjel mitte keegi ja kui keegi sureb, siis on see seotud muude haigustega nagu südamehaigused või diabeet. Erinevalt mitmetest teistest Euroopa riikidest hoidis Valgevene pandeemia ajal piirid lahti ning lubas isegi spordivõistluste korraldamist pealtvaatajate osavõtul. Rahvas on pärast seda presidendiga üha rahulolematum.

President who said vodka was Covid-19 remedy tests positive for virus

Alexander Lukashenko says he caught Covid-19 but fully recovered ‘on his feet’ The Belarusian President previously described any fear over Covid as ‘psychosis’ Belarus has not implemented any strict lockdown measures during pandemic The President of Belarus has announced he tested positive for Covid-19, after describing fears over the pandemic as ‘psychosis,’ and prescribing remedies including vodka and saunas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,291 korda, 1 külastust täna)