KUUM: USA president tahab koroona tõttu valimised edasi lükata

USA-s peaks olema sügisel presidendivalimised, aga president Donald Trump tahab need seoses koroona levikuga edasi lükata.

USA presidendivalimised peaks kava järgi toimuma novembrikuus. Trump põhjendab valimiste edasilükkamist asjaoluga, et kirja teel hääletamine pole usaldusväärne. Koroona tõttu aga hääletaksid paljud inimesed kirja teel.

Trump tegi ettepaneku lükata valimised edasi aega, kui inimesed saavad turvaliselt ja vabalt hääletada. USA-s on valimiste aeg pandud paika põhiseaduses ja selle üle otsustab USA parlament – Kongress. President valimiste aega muuta ei saa. Varem on president väitnud, et kirja teel hääletamine toob kaasa palju võltsinguid.

Kirja teel hääletamine on samas USA-s tavaline ja varem pole seda pettustega seostatud. Arvatakse, et Trump kardab, et kirja teel hääletamine on soodne demokraatidele. Kui hääletamine on lihtsam, siis hääletaks paljud Trumpi vastased. Trumpile pole soodne praegune koroonakriis ja seetõttu pooldab president valimiste edasilükkamist.

Kommentaarid
(Külastatud 155 korda, 1 külastust täna)