KUUM: Soomlased on Tallinna laevakruiisidel puutunud lähedalt kokku koroonaga, mitu peret on pandud karantiini

Soome terviseameti andmetel on mitmeid juhtumeid, kus laevareisijatel on tuvastatud pärast reisi koroonaga nakatumine.

Näiteks Silja Europa Helsingi-Tallinna kruiisil puutus 30. juunist kuni 1. juulini üks kergete haigusnähtudega koroonaga nakatunu laeva peal lähedalt kokku paljude teiste reisijatega. Silja Europa kruiis väljus Helsingist teisipäeval, 30. juunil kell 18.30 ja tagasi sõitis laev kolmapäeval, 1. juulil Tallinnast kell 12.30, vahendab Yle.

Laeval oli kaks peret, kes puutusid naktunuga lähedalt kokku ja kellega on võetud ühendust. Nakatunud isik on liikunud laeval nii palju ringi, et kõiki temaga kokku puutunuid pole võimalik tuvastada. Karantiini rohkem isikuid ei panda kui need, kellega on ühendust võetud. Kui kellelgi avalduvad veel haigusnähud, siis tuleb sellest teada anda.

Kaks peret, kes pandi karantiini puutusid nakatunuga lähedalt kokku. Nakatunu ei osanud ise öelda, kui paljudega ta reisil kokku puutus. Selge on, et kõik reisil olnud temaga kokku ei puutunud.

Nakatunud isik käis ööklubis. Uusi nakatumisi pole laeva reisijate hulgas veel tuvastatud. Soome terviseameti andmetel on olnud ka rohkem selliseid juhuseid, kus laevareisijal on tuvastatud hiljem koroonaga nakatumine. Laeval reeglina nakatumise ohtu pole, välja arvatud nakatunuga lähedalt kokku puutunud isikud.

Laivoilla useita altistustilanteita – hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, jos oireita

Terveysviranomaisten tiedossa on nyt useita tapauksia, joissa henkilö on matkustanut risteilylaivalla ja matkan jälkeen hänellä on todettu koronatartunta. Silja Europan Tallinnan risteilyllä 30.6.-1.7. lieväoireinen henkilö on pidempiä aikoja oleskellut laivan yleisissä tiloissa ja näin muut matkustajat ovat saattaneet altistua taudille. Silja Europan risteily lähti Helsingistä tiistaina 30.6. klo 18.30.

Kommentaarid
(Külastatud 2,995 korda, 1 külastust täna)