KUUM: Soome suur reisifirma tühistab seoses koroonaga kõik augusti reisid Hispaaniasse, Horvaatiasse ja Türki

Soome suur reisifirma Aurinkomatkat tühistab seoses koroonaga kõik augustiks planeeritud reisid Hispaaniasse, Horvaatiasse ja Türki.

Soome terviseamet edastas täna esmaspäeval, 27. juulil soovituse mitte reisida riikidesse, kus koroona olukord on kehvem kui Soomes, vahendab MTV.

Firma Aurinkomatkat juht Timo Kousa märkis teadaandes, et firma vabandab nii lühikese etteteatamise aja tõttu. Otsust mõjutasid ametivõimude soovitused ja koroona olukorra areng eri maades. Paljudele tuleb see info nö viimasel minutil.

Ettevõtte info kohaselt võivad kliendid reisi edasi lükata, muuta sihtkohta või raha tagasi küsida. Eile teatas Euroopa suurim reisikorraldaja TUI, et tühistab kõik reisid Mandri-Hispaaniasse kuni pühapäeva, 9. augustini. Tühistatakase ka reisid Kanaari saartele.

Soome terviseamet on pannud varem inimestele südamele, et nad väldiksid tarbetuid sõite maadesse, mille suhtes pole Soome piiranguid kaotanud. Samas ei saa inimestel keelata nendesse maadesse reisimist ja sealt naasmist.

Terviseameti juhtivspetsialist Jari Jalava ütles, et soomlastel ja Soomes elavatel inimestel pole soovitav reisida maadesse, mille koroona olukord on Soomest kehvem. Nendes maades käimine suurendab koroona leviku ohtu ka Soomes. Sellistes riikidest naastes tuleb olla Soomes 14 päeva vabatahtlikus karantiinis.

Soomes on juba teadaolevaid nakatumisi, mis on pärit Balkanimaadest. Samuti käivad soomlased palju Hispaanias. Koroona olukorra tõttu pole sinna reisimine soovitav.

Soomest on praegu lubatud reisimine järgmistesse riikidesse: Andorra, Holland, Belgia, Itaalia, Iirimaa, Island, Kreeka, Küpros, Norra, Malta, Liechtenstein, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Taani, Ungari, Vatikan ja Eesti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,902 korda, 1 külastust täna)