KUUM: Saksamaa võidakse taas lukku panna, kui koroona levik jätkub

Saksamaal võidakse taas kehtestada karmid piirangud, kui koroona plahvatuslik levik jätkub, hoiatas riigi juhtiv viroloog.

Hamburgi ülikooli viroloog Jonas Schmidt-Chanasit ütles, et kui Saksamaale jõuab koroona teine laine, siis pole piirangutest pääsu. Möödunud nädalal tuvastati saksamaal 4127 uut koroonaga nakatumist ja kardetakse nakatumiste plahvatuslikku kasvu, vahendab ARD.

Võrreldes üle-eelmise nädalaga kasvas Saksamaal nakatumine enam kui kaks korda, juurde tuli 2385 uut nakatumist. Asjatundjad on mures, sest viirus levib laialt üle Saksamaa, mitte üksikute kolletena ning nakatumise kordaja püsib juba pikemat aega suurem kui 1.

Viroloog Schmidt-Chanasit ütles, et praegu on viiruse levik veel kontrollitav, aga see võib väga kiiresti kontrolli alt väljuda. Ta lisas, et kui tuleb teine laine ja raviasutused on üle koormatud, siis tuleb kehtestada taas karmid piirangud. See on aga asi, mida tahetakse ära hoida.

Schmidt-Chanasit ütles, et praegu levib koroona Saksamaal seoses välismaa reisidega ning selles osas peaksid sekkuma nii poliitikud kui teadlased.

Täna kolmapäeval tuvastati Saksamaal 684 uut nakatumist, mis tähendab, et nakatumiste arv on tõusnud viimaste päevade jooksul 600 võrra päevas. Alates juunist pole sellist asja olnud.

Corona in Deutschland: Kopflos in eine zweite Welle?

Sommer, Sonne, Sorglosigkeit: Die Infektionszahlen in Deutschland steigen wieder – und Wissenschaftler warnen, dass die Lage schnell ernst werden könnte. Nun besteht Handlungsbedarf. Von Janne Kieselbach, tagesschau.de In dieser Woche steigen in Deutschland die Temperaturen, die Sommerferien laufen und ein bisschen fühlt es sich so an, als sei der Krisenmodus beendet: Einkaufsmeilen sind proppevoll, Badeseen gut besucht und in den Szenevierteln von Großstädten wie Hamburg oder Berlin wird wieder auf den Straßen gefeiert und in Bars getrunken.

Kommentaarid
(Külastatud 501 korda, 1 külastust täna)