KUUM: Koroona teine laine jõudis Saksamaale, nakatumiste arv kasvab kiiresti

Koroona teine laine on jõudnud otsaga Saksamaale, kus reedel ja laupäeval tuvastati üle 800 uue nakatumise.

Saksamaal tõusis nakatumise kordaja nädalavahetusel üle 1, mis tähendab, et tegemist on kontrollimatu levikuga. Uusi nakatumise koldeid avastatakse üle Saksamaa iga päev, vahendab Daily Mail.

Hoiatuse koroona teise laine eest andis Saksa idapoolse Saksimaa liidumaa juht Michael Kretschmer. Ta ütles intervjuus väljaandele Rheinische Post, et koroona teine laine on Saksamaal juba kohal.

Terviseametnike väitel on uued nakatumised seotud pidude ja kogunemistega, samuti on haigust kaasa toodud välismaalt. Lisaks pandi nädalavahetusel karantiini 500 inimest ühes suures Baierimaa farmis, kus puhkes koroonaga nakatumine. Mammingu omavalitsuses on nakatunud kokku 174 hooajatöölist, kes on pärit Ungarist, Rumeeniast, Bulgaariast ja Ukrainast.

Reedel kehtestati Saksamaal kord, kus kõik välismaalt tulijad saavad lasta teha lennujaamas koroonatesti. Esialgu pole testi tegemine kohustuslik ja see on inimeste jaoks tasuta.

Saksamaal on seni püsinud koroonasurmade arv võrreldes teiste riikidega madal, seal on registreeritud 205 609 nakatumise kohta 9118 koroonasurma. Saksa majandus on sellele vaatamata kannatanud ja koroonakriisi ajal on juurde tulnud 640 000 töötut.

Senior Merkel ally says there is second wave of coronavirus in Germany

The warning came as daily infections rose to 800 on Friday and Saturday Country’s R rate also rose above 1 to 1.08 on Saturday, up from 0.93 on Thursday Comes as anyone coming back into Germany will be offered a coronavirus test A senior ally of Angela Merkel has said that a second wave of coronavirus has already hit Germany and that they are seeing new clusters of infections every day.

Kommentaarid
(Külastatud 803 korda, 1 külastust täna)