KUUM: Jyväskylä eakate inimeste kortermaja põleng kandus edasi, appi kutsuti kaitsevägi

Soomes Jyväskyläs eile reede õhtul puhkenud tulekahju eakate inimeste kortermajas kandus edasi teisele hoonele. Põleng oli nii suur, et kustutustöödele kutsuti appi kaitsevägi.

Suitsu tuli põlevast majast nii palju, et kella 23.15 ajal edastati ohuteade, milles soovitati inimestel uksed ja aknad kinni hoida. Tegemist oli majaga, kus üle 55-aastased inimesed saavad taotleda korterit. Maja valmis 2018. aasta kevadel, vahendab Yle.

Kolme kõrvuti asuva kortermaja elanikud evakueeriti lähedalasuvasse koolimajja. Põleng sai arvatavalt alguse ülemise korruse rõdult. Sealt levis tuli katusekonstruktsioonidesse. Tuli levis ka teise kõrvuti asuvasse korrusmajja. Põlengu kustutustöödele kutsuti kohale 20 ajateenijat õhuväekoolist. Õhtul süttinud hoone kustutustööd kestavad hommikuni.

Kokku evakueeriti põlevatest majadest ligi 150 inimest. Vabatahtlikud abistasid koolimajja evakueeritud inimesi. Kokku osales operatsioonis ligi 50 vabatahtlikku.

Jyväskylä sotsiaalosakond on hakanud otsima põlenud majades elanud inimestele öömaja hotellides ja sugulaste juures. Öömaja otsiti mujal, kuna koolimajas, kuhu inimesed evakueeriti ei olnud võimalik ööbida.

Põlenud kortermaja omanik on sotsiaalteenuseid pakkuv erafirma Mehiläinen.

Yle seuraa: Jyväskylässä kerrostalossa illalla alkanut tulipalo levisi yllättäen viereiseen rakennukseen – sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat aamuun asti

Tulipalo oli jo saatu rajattua, sitten se alkoi yllättäen taas levitä. Yle seuraa palon etenemistä hetki hetkeltä. Jyväskylän Palokassa palavassa kerrostaloyhtiössä tuli on levinnyt ensimmäisenä syttyneestä talosta yllättävästi viereiseen kerrostaloon taloja yhdistävän siiven kautta, Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Pauli Nurminen kertoo. Yle seuraa tässä jutussa tulipalon etenemistä hetki hetkeltä.

Kommentaarid
(Külastatud 534 korda, 1 külastust täna)