KUUM: Hispaanias on ilmselt koroona teine laine, Prantsusmaa ähvardab piiri sulgeda ja lennureisid võidakse tühistada

Hispaaniat on ilmselt tabanud koroonaviiruse teine laine, mistõttu ähvardab Prantsusmaa piiri sulgeda ja lennureisid Hispaaniaga võidakse tühistada.

Hispaanias tuvastati eile neljapäeval 2615 uut nakatumist, mida on kaks korda enam kui üleeile, mil tuvastati 1357 nakatumist. Hispaania ametivõimud peavad võimalikuks koroona teist lainet, vahendab Daily Mail.

Prantsusmaa ei välista piiri sulgemist Hispaaniaga ning Norra on ähvardanud, et kannab Hispaania punase nimekirja riikide hulka, kust naastes tuleb olla 10 päeva karantiinis.

Prantsusmaa on samuti mures nakatumiste kasvu poolest. Käesoleval nädalal tuvastati Prantsusmaal 4724 juhtumit, eelmisel nädalal esmaspäevast reedeni 3922 oli juhtumit ja nädal enne seda 3792 juhtumit.

Hispaania on nüüd raskete valikute ees pärast seda, kui riigi piirid avati suure aplombiga eelmisel kuul. Ühtlasi on see esimene kord, mil Hispaania ametivõimud kasutavad terminit „teine laine” pärast eriolukorra lõppu 21. juunil. Hispaania epidemioloog Juan Jose Badiola ütles, et pole välistatud, et riigis kehtestatakse taas karmid piirangud nagu need olid haiguse esimese laine ajal.

Eile neljapäeval kehtestati karantiin Mucia piirkonnas 30 000 elanikuga Totana linnas. Sealt ei lasta kedagi välja ega sisse pärast seda, kui kohaliku ööklubiga seoses tuvastati 55 nakatumist. Kataloonias, sealhulgas Barcelonas on suletud miljonid inimesed kodudesse.

Spain COULD be suffering second wave of coronavirus, say health chiefs

Deputy Emergency Health Director revealed concerns over the spike in cases There were 2,615 new coronavirus infections recorded by Madrid just yesterday France and Norway have both threatened to close borders to combat spread Spain’s tourism industry, accounting 12 per cent of economy, faces uncertainty One of Spain’s top health officials has warned that the country could be suffering a second wave of coronavirus amid an alarming increase in cases that has sparked numerous local lockdowns.

Kommentaarid
(Külastatud 1,148 korda, 1 külastust täna)