KUUM: Brasiilia presidendil tuvastati koroonaviirus

Brasiilia presidendil Jair Bolsonaro’l tuvastati koroonaviirusega nakatumine. President ütles, et ta tunneb end hästi ja tal on kerged haigusnähud.

Bolsonaro ütles teleintervjuus, et teda on testitud mitu korda ja neljas test oli positiivne. Bolsonaro on varem pidanud koroona ohtu tühiseks, vahendab Daily Mail.

Brasiilias on tuvastatud 1,6 miljonit koroonaga nakatumist ja registreeritud 65 000 kroonasurma. Bolsonaro koroonatest oli varem märtsikuus negatiivne, pärast seda, kui ta kohtus USA presidendi Donald Trumpiga. Mitmed Bolsonaro ja Trumpi valitsusdelegatsiooni liikmed nakatusid pärast kohtumist, aga Bolsonarol ega Trumpil nakkust ei tuvastatud.

Brasiilia presidendi kantselei teatel viibib president kodus ja on hea tervise juures. Bolsonaro on vältinud näomaski kandmist ja seda isegi siis, kui kohtunik talle juuni lõpus vastava korralduse andis.

Bolsonaro ütles, et tal on palavik järele andnud. Veel nädalavahetusel oli ta tihedalt koos USA esindajatega, kellega tähistati koos Iseseisvuspäeva. Keegi maski ei kandnud. USA saatkonna teatel pole suursaadik Todd Chapman’il haiguse tunnuseid.

Bolsonaro on hakanud võtma koroona vastu ravimeid hüdroksüklorokviini ja asitromütsiini, mida ta on ise soovitanud vaatamata sellele, et nende ravimite mõju koroonaviiruse vastu pole suudetud ära tõestada. Bolsonaro tänased, teisipäevased ametlikud üritused on tühistatud.

Brazil’s Bolsonaro says lungs ‘clean’ after coronavirus test

Bolsonaro said in a TV interview that his fourth coronavirus test was positive He has repeatedly played down the virus and mingled with crowds of supporters The country has suffered 1.6million confirmed cases and 65,000 related deaths Brazil’s president Jair Bolsonaro has tested positive for coronavirus, he revealed today.

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)