Koroona on muteerunud ja Soomes nakatuvad üha nooremad inimesed

Soome nakkushaiguste registri andmetel on koroonaga nakatunud inimeste vanus epideemia edenedes langenud. Veel aprillis oli nakatunute keskmine vanus 45 eluaastat, juunikuus 39 eluaastat.

Sooliselt on samuti erinevus. Juunikuus oli 20-30-aastaste meeste hulgas nakatumisi kaks korda enam kui naiste hulgas, vahendab MTV.

Soome terviseameti terviseohutuse osakonnja juhataja Mika Salminen ütles, et nakatunute noorenemine on hea asi, sest haigus on ohtlikum vanemate inimeste jaoks. Vaneamealiste nakatumiste ärahoidmine on olnud ka eesmärk.

Nakatunute keskmise vanuse langus on ka loomulik, sest noored on nii ühiskondlikult kui tööalaselt aktiivsemad. Vanemaid inimesi seevastu suudetakse paremini kaitsta.

Nakatumiste hulk on Soomes taas tõusuteel, mistõttu on oluline järgida nii hügieeni reegleid kui hoida vahet. Uuringute järgi on koroona muteerunud, nii et see nakkab kergemini. Viiruse seisukohalt on see vajalik, et nakkus leviks, samas tähendab see, et haigus kulgeb kergemalt.

Soomlased on hakanud pärast piirangute leevendamist taas välismaale reisima, aga Salminen soovitab olla reisidega ettevaatlik. Tuleb vaadata, kuhu reisida. Samuti tasub meeles pidada, et välismaale reisides on seal inimesi ka teistest riikidest. Soome olukord on praegu väga hea ja oht on mujal suurem. Seetõttu tasub reisimist hoolikalt kaaluda.

Kommentaarid
(Külastatud 1,174 korda, 1 külastust täna)