Kole: USA-s Floridas hüppas koroonaga nakatumine lakke, haiglad on patsiente täis

USA-s Floridas hüppas koroonaga nakatumiste arv üles. Viimase nädala jooksul tuli Floridas juurde 80 000 uut nakatumist. Kokku on Floridas tuvastatud 355 000 koroonaga nakatumist ja 5000 koroonasurma.

Kui kevadekl oli USA koroona epitsenter New Yorgi osariik, siis nüüd on see Florida. Seal on viimase nädala jooksul iga päev tuvastatud üle 10 000 uue nakatumise. Pandeemia keskus on Miami. Sealset olukorda võrreldakse Hiina Wuhaniga, vahendab NPR.

Florida osariigi 45 haiglas pole enam intensiivravi jaoks vabu voodikohti, vahendab CBS News. Osariigi 6252 intensiivravi kohast on hõivatud 5035.

Florida oli USA-s üks esimesi osariike, kus hakati kevadel piiranguid leevendama. Nüüd hakatakse piiranguid kiirkorras uuesti taastama. Näiteks 26. juunil keelati alkoholi müük baarides. Miamis keelati juuli algul üldse söögikohtades kohapeal toidu tarvitamine, spordi- ja peosaalid pandi kinni. Miami Beachil on liikumine keelatud alates õhtul kella 20-st. Miami linnapea korraldusega tehakse edasipidi näomaski puudumise eest hoiatuse asemel kohe trahvi.

Pärast piirangute leevendamist hakkas Floridas nakkus levima noorte hulgas, aga nüüd haigestuvad massiliselt vanemad inimesed.

Floridas on nakatumiste plahvatusliku kasvu tõttu õpetajad hirmul, kuna augustis algab kool. Õpetajad kaebasid eelmisel nädalal osariigi kohtusse. Viidatakse sellele, et koolide avamine rikub osariigi põhiseadust, kuna koolis käimine peab olema turvaline. Uuringute järgi levitavad 10-aastased ja vanemad lapsed haigust samamoodi nagu täiskasvanud.

Miami Is Becoming The ‘Epicenter Of The Pandemic,’ Expert Warns

Updated at 5 p.m. ET Florida posted its highest number of deaths yet from the coronavirus Tuesday. The state’s Department of Health reported 132 deaths and 9,194 new positive cases. It followed two days when Florida registered its highest number of new COVID-19 cases.

Kommentaarid
(Külastatud 1,558 korda, 1 külastust täna)