Kole lugu: Kasahstanis möllab senitundmatu kopsuhaigus, mis on veel hullem kui koroona

Kasahstanis on vahemikus 29. juunist kuni 5. juulini tuvastatud üle 32 000 nakatumise uue kopsuhaigusega, mille tagajärjel on surnud 451 inimest. Võrdluseks, koroonaga nakatunuid on Kasahstanis 53 021 ja koroonasurmasid 296.

Kasahhi ametivõimude kinnitusel on riiki tabanud üheaegselt nii koroona teine laine kui senitundmatu ohtlik kopsuhaigus. Ühtlasi on riigis kehtestatud uuesti laiaulatuklik karantiin, kuigi valitsus on edastanud teate, et paanikaks pole põhjust, vahendab Daily Mail.

Kasahhis on ohtliku kopsupõletikuga haiglasse viidud 28 000 inimest, kel pole tuvastatud koroonaviirust. Kasahhis ringleb video, kus inimesed tunglevad Almatõ linnas surnukuuri ukse taga, et lähedaste surnukeha kätte saada.

Üks kopsupõletiku ohvritest on Almatõ piirkonna juhtiv nakkushaiguste arst, 64-aastane Kairat Baimukhambetov, kes juhtis võitlust koroona vastu.

Kasahstaniga piirnev Hiina on avaldanud juba tõsist muret seoses uue tundmatu kopsupõletikuga, mis riigis möllab. Kasahhi pealinnas Nursultanis asuv Hiina saatkond edastas hoiatuse, et kopsuhaigus on palju ohtlikum kui koroona.

Kasahhi ametivõimud aga märkisid, et uus kopsuhaiguse viirus tuleb täpsemalt kindlaks teha, enne kui midagi selle kohta arvata. Praegu pole teada see, kas tappev kopsupõletik on seotud koroonaga või mitte. Iga päevaga satub haiglasse 300 uut patsienti uue kopsuhaigusega. Ühtlasi möllab riigis koroona, neljapäeval tuvastati 1962 uut koroonaga nakatumist.

‘Unknown pneumonia’ taking Kazakhstan by storm, officials say

More than 32,000 cases of the ‘unknown pneumonia’ have been reported in Kazakhstan from June 29 to July 5, along with 451 deaths The Chinese embassy says Kazakhstan saw 1,772 pneumonia deaths in the first half of the year, including 628 in June, some of whom were Chinese nationals It’s

Kommentaarid
(Külastatud 2,733 korda, 1 külastust täna)