Kas koroona teine laine on juba käes? Ligi 40 riigis kasvab kiiresti nakatumine

Maailmas on ligi 40 riigis püstitatud viimaste päevadega uued koroonaga nakatumise rekordid, mistõttu kardetakse, et käes on haiguse teine laine.

Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatas, et naasmist „vana normaalsuse” juurde enam olla ei saa, inimesed on aga kaotamas usku riikide võimesse koroonat ohjata, vahendab Daily Mail.

Nakatumised kasvavad väga kiiresti muu hulgas USA-s, Brasiilias, Indias, Jaapanis ja Austraalias. Lisaks on tõusnud nakatumine kiiresti Hong Kongis, Boliivias, Sudaanis ja Etioopias. Nakatumine on olnud kõrge viimase kuu aja jooksul Bulgaarias, Belgias, Usbekis ja Iisraelis. Nakatumine lööb uusi rekordeid Hispaanias, kus hakatakse piirama turismi.

Lisaks on püstitatud uued koroonaga nakatumiste rekordid maailmas, nii neljapäeval kui reedel tuli maailmas juurde üle 280 000 uue nakatumise.

WHO on hoiatanud, et iga inimese käitumine on koroonapandeemia ajal „elu ja surma küsimus”. Tagapöördumist „vana normaalsuse” juurde enam olla ei saa, hoiatab WHO. Koroonapandeemia on juba muutnud inimeste eluviisi, ütles WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus. Tema väitel peab igaüks endalt küsima, kuhu ta läheb, mida teeb ja kellega kohtub, kuna need on elu ja surma küsimused.

Uuringud näitavad, et paljudes riikides on poliitikud kaotamas kiiresti rahva usaldust, kuna nad pole saanud hakkama viiruse leviku tõkestamisega. Prantsusmaal, Saksamaal, Suurbritannias, Jaapanis ja Rootsis on inimesed arvamused, et valitsused on näidanud nakatumiste ja koroonasurmade numbreid väiksemana kui need tegelikkuses on. Paljudes riikides on käesoleval kuul inimeste usaldus poliitikute suhtes kahanenud.

Kommentaarid
(Külastatud 533 korda, 1 külastust täna)