Kahtlus: Venemaa üritab varastada koroonaviiruse vaktsiini

USA, Ühendkuningriik ja Kanada süüdistavad Venemaad küberrünnakute korraldamises nende riikide meditsiiniasutustele ja ülikoolidele, et varastada koroonaviiruse vaktsiini.

Väidetavalt on Venemaa andnud vastava ülesande häkkerite grupeeringule APT29 ehk Cozy Bear. Eesmärk on varastada intellektuaalset omandit, vahendab Daily Mail.

Rünnatakse teadlasi ja nimetatud riigid on mõistnud sellised rünnakud hukka. Rünnakud on toimunud praktiliselt kogu 2020. aasta jooksul. Rünnatakse asutusi, mis tegelevad vaktsiinide väljatöötamisega. Lääneriikides on pärast seda tugevdatud küberjulgeoleku meetmeid.

UK, US and Canada accuse Moscow of trying to steal coronavirus vaccine

Western allies issue bombshell joint statement accusing Russia of cyber attacks UK, US and Canada claim Russia is trying to steal coronavirus vaccine research Security chiefs believe the Kremlim gave green light to hacking group APT29 Downing Street said the attacks on scientists ’doing vital work…

Kommentaarid
(Külastatud 336 korda, 1 külastust täna)