Hüvasti suvesoe! Suve lõpp on Soomes vihmane ja jahe

Juulikuu on olnud sajune. Soome ilmateenistuse Foreca prognoos näitab, et suvi jätkub samas vaimus. Juuli lõpp ja augusti algus on vähemasti Soome lõuna- ja keskosas tavapärasest vihmasem ja jahedam.

Pikemaid soojalaineid pole tänavusel aastal enam mõtet oodata, selgub Foreca pikemast kuuprognoosist.  Lapimaal on olukord veidi parem, kuna järgmised kaks nädalat on seal soe, vahendab Iltalehti.

Juuli on olnud Soomes sajune ja sademeid on tulnud tavapärasest kaks korda rohkem. Järgmisel nädalal valitseb Soomes taas madalrõhkkond. See tähendab taas sademeid, mida Soome lõuna- ja keskosas on järgmisel nädalal ohtrasti.

Järgmisel nädalal võib olla ka selgemaid hetki, aga enamasti on taevas pilves. Lapimaal on õhutemperatuur tavapärasest 1-3 kraadi kõrgem. Soome päris põhjaosas on õhutemperatuur tavapärasest lausa 3-6 kraadi kõrgem. Soome lõunaosas on aga vastupidi, ilm on tavapärasest jahedam ja kohati langeb päeval alla 15 kraadi.

Hyvästi helle! Loppukesä näyttää sateiselta ja viileältä – kuumia jaksoja ei ole syytä enää odottaa

Heinäkuu on ollut sateinen. Forecan kuukausiennuste kertoo, että samoilla linjoilla jatketaan suurimmassa osassa maata. Heinä-elokuun vaihde näyttää varsinkin maan etelä- ja keskiosassa tavanomaista viileämmältä ja sateisemmalta. Pitkäkestoisia hellejaksoja ei ole syytä enää tänä vuonna odottaa, selviää Forecan tuoreesta kuukausiennusteesta. Lapissa tilanne näyttää lomailijoiden kannalta mukavammalta, sillä lämmin ilma näyttäisi hiipivän maan pohjoisimpaan osaan seuraavan kahden viikon aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 1,723 korda, 1 külastust täna)