Helsingis puhkes taas taksosõda, politsei pidi tühjendama raudteevaksali taksopeatuse

Helsingis on viimasel ajal taksojuhid väga tihti karvupidi koos. Laupäeva õhtul peale kella 22 puhkes taas kaklus ja karjumine, mille tulemusel tühjendas politsei terve kesklinna raudteevaksali taksopeatuse.

Soome Iltalehti andmetel puhkes taksojuhtide vahel kaklus, aga politsei seda ei kinnitanud. Samuti ei teatanud politsei võimalikust kuriteokahtlusest.

Helsingi politsei juhtimiskeskusest öeldi, et tegemist oli avaliku korra tagamisega. Oli palju karjumist ja kakluse algust, mistõttu pidi politsei tühjendama kogu taksopeatuse. Kliendid olid hirmul.

Tegemist pole esimese sellise juhtumiga viimastel nädalatel. Helsingis esineb väga tihti taksopeatustes juhtide omavahelist arveteklaarimist. Eriti karm on olukord kesklinna raudteevaksali juures, mida mõned taksojuhid on hakanud konfliktide tõttu vältima. Lisandunud on nn metsikute taksojuhtide hulk, mistõttu konkurents taksoturul on tihenenud. Lisaks on olnud rahutusi Pasila jaama taksopeatuses.

Kolmapäeval tuli avalikuks juhtum, kus Helsingi elanik tahtis rongiga Soome põhjaosast naastes kiiresti ja turvaliselt Pasila jaamast koju pääseda, seda kas Taksi Helsinki või Lähitaksi teenust kasutades. Ta ledis ühe Taksi Helsinki takso kohe järjekorra lõpust, nii et valik oli lihtne. See aga solvas peatuses teisi taksojuhte, kes kutsusid klienti esialgu oma taksosse, kui see aga ei õnnestunud, siis hakati sõimama, nii et lapsed võpatasid.

Neljapäeva õhtul aga pussitas üks võõramaa päritolu taksojuht Helsingis Jakomäki piirkonnas klienti. Asja uuritakse kui tapmiskatset.

Taksirähinä leimahti taas Helsingissä: huutelua ja tappelua, asiakkaat peloissaan – poliisi tyhjensi koko aseman

Helsingin keskustassa rautatieaseman taksitolpalla on ollut viime aikoina levotonta. Poliisi joutui tyhjentämään Helsingin rautatieaseman taksitolpan alueen lauantaina kello 22 jälkeen illalla. Iltalehden saaman tiedon mukaan asiakkaaseen olisi käyty käsiksi, mutta poliisi ei vahvista tätä tietoa. Mahdollisista rikosepäilyistä ei kerrottu. Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrotaan poliisin toimineen yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,563 korda, 1 külastust täna)