Helsingi ja Espoo lasteaedades on olnud kokkupuuted koroonaga, karantiinis 30 last ja töötajat

Helsingis Tapulikaupunkis asuvas lasteaias Pikkuprinssissä on tuvastatud koroonaga nakatumine. Kuus lasteaia töötajat ja 14 last on suunatud karantiini.

Helsingi epidemioloogia ametiisikud on olnud kontaktis nii lapsevanemate kui töötajatega. Kõigile asjasse puutuvatele on antud teada nende kokkupuutest viirusega. Kokkupuude viirusega toimus esmaspäeval, 27. juulil ja teave positiivse testi kohta tuli kolmapäeval. Viirusega kokku puutunud isik polnud enam lasteaias teisipäeval. Seda ei antud teada, kas isik oli laps või töötaja, vahendab Helsingin Sanomat.

Viirusega kokkupuutunute karantiin kestab kaks nädalat ja lõppeb 10. augustil.

Espoo lasteaias on haigestunud isik suunatud isolatsiooni. Lisaks on nakatunud isikuga kokku puutunud isikud pandud kodukarantiini.

Viirusega puutus kokku kümmekond lasteaias olnud isikut ja mõned nende lähedased. Viirusega on lasteaias kokku puutunud nii lapsed kui töötajad. Viirusega kokku puutunud laste vanematega on võetud Espoo linna poolt kontakti. Teistele teatatakse lasteaia kaudu. Lasteaia nime privaatsuse kaalutlusel ei avalikustata.

Lasteia töö jätkub nagu tavaliselt, kuna teistel nakkuse ohtu ei ole karta. Lasteaias hoitakse rühmad eraldi ning koosolekuid korraldatakse õues.

Päivittyvä seuranta: Päiväkodeissa Espoossa ja Helsingissä paljastunut koronavirusaltistumisia – yli 30 työntekijää ja lasta karanteenissa

Pohjois-Norjan Tromssan ja Huippuvuorten väliä risteilevän Roald Amundsen -laivan henkilökunnan jäsenistä kolmella on todettu koronavirustartuna, Norjan yleisradioyhtiö NRK. Laiva saapui Tromssan satamaan aikaisin perjantaiaamuna ja altistuneet vietiin Tromsan yliopistolliseen sairaalaan. Koko laivan henkilökunta, 160 ihmistä, on asetettu karanteeniin. Laivassa oli lähes 200 matkustajaa, joiden tulee myös hakeutua karanteeniin.

Kommentaarid
(Külastatud 218 korda, 1 külastust täna)